Oscar 2018: The Shape of Water, cel mai bun film. Iata lista completa a castigatorilor

Oscar 2018: The Shape of Water, cel mai bun film. Iata lista completa a castigatorilor

Cele mai importante premii din industria filmului, Oscarurile, au fost decernate in noaptea de duminica spre luni, The Shape of Water primind cea mai asteptata distinctie, cea pentru cel mai bun film.

Gala care a avut loc in celebrul Dolby Theatre a inceput cu un discurs amuzant al gazdei Jimmy Kimmel, acesta abordand pe scurt si fara a dezvolta foarte mult subiectele zilei de la Hollywood.

In ceea ce priveste premiile, acestea au fost acordate, in mare, asa cum se asteptau specialistii. Gary Oldman a primit Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal pentru Darkest Hour, iar Frances McDormand a luat a doua statueta acasa (dupa cea din 1997, pentru Fargo) pentru prestatia din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

O mica surpriza ar putea fi The Shape of Water, desemnat cel mai bun film, in conditiile in care specialistii se asteptau ca Three Billboards Outside Ebbing, Missouri sau chiar Dunkirk sa obtina premiul.

Guillermo del Toro a luat Oscarul pentru regie pentru acest film, productie ce a mai primit premiile pentru cea mai buna coloana sonora si cel mai bun design de productie.

La capitolul dezamagiri avem Lady Bird, mult laudatul film al Gretei Gerwig, care nu a primit nici macar un Oscar in aceasta seara!

Iar daca trecem la capitolul controverse, scurtmetrajul animat Dear Basketball a atras atentia pentru ca in spatele sau se afla fostul mare sportiv Kobe Bryant, acuzat in trecut de viol.

Cel mai bun film: The Shape of Water;
Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro (The Shape of Water);

Cel mai bun actor in rol principal: Gary Oldman (Darkest Hour);
Cea mai buna actrita in rol principal: Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri);

Cel mai bun actor in rol secundar: Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri);
Cea mai buna actrita in rol secundar: Allison Janney (I, Tonya);

Cel mai bun scenariu original: Get Out (scris de Jordan Peele);
Cel mai bun scenariu adaptat: Call Me by Your Name (James Ivory, bazat pe o nuvela de Andre Aciman);

Cel mai bun film animat: Coco;
Cel mai bun film strain: A Fantastic Woman (Chile).

sursa: Ziare.com