Opinie. O noapte in oras prin Bucuresti: locuri care merita vizitate si de cati bani ai nevoie ca sa te distrezi

Opinie. O noapte in oras prin Bucuresti: locuri care merita vizitate si de cati bani ai nevoie ca sa te distrezi

Vineri seara prin oras: ciorchini de straini prin Centrul Vechi, metrourile aduc tineri imbracati de seara la Piata Unirii si Universitate, iar pub-urile parca se trezesc la viata. La un calcul simplu, bugetul unei ieseri banale in oras se ridica la 120 lei, daca punem la socoteala taxi-ul de intors acasa. Si vorbim de distractie de cateva ore in maxim 2-3 locuri, nu mancat la restaurant in Herastrau.

O seara tipica de vineri seara ar presupune un suc sau un pahar de vin la un pub sau terasa, urmata de o petrecere intr-un club. Cel putin asa se facea pe vremea noastra. Ca tot veni vorba de noi, ultima experienta pe care am avut-o a fost cea dintr-o vineri seara la terasa in mare trend Linea/Closer to the Moon si nu a fost prea placuta.

Profitand de locatia excelenta, calea Victoriei, fix pe acoperisului celebrului magazin Victoria, terasa s-a transformat repede intr-un loc destul de piperat frecventat de o multime de oameni, unii mai faini, altii mai putin faini. La cea din urma categorie se incadreaza perfect un tip care, ametit de alcool, in incercarea de a impresiona doua fete care se sarutau pasional de zor, ne-a aratat si noua fundul fix in fata liftului. Si nu a fost cea mai dorita priveliste.

Cercetand meniul, descoperim ca un banal pahar de vin “face” 20 de lei, iar o cutie de cola ne lasa fara 10 lei in buzunar. Asta nu ar fi nimic, daca locul, unde muzica era data atat de tare ca am crezut ca de fapt sunt in club, ar compensa cu o servire buna si rapida. Nici pomeneala, pentru un draft de bere am asteptat 10 minute la bar, iar servirea este sel-service. Asta inseamna, personal putin, profit maxim. Acestea fiind spuse, probabil este nevoie sa pui cateva bilete la pariuri si sa si castigi ca sa te poti delecta cu ceva de mancare din meniul terasei.

Cu bani, fara bani, pana la urma sunt locuri destul unde te poti distra alaturi de prieteni. Si daca terasele vor incepe sa nu mai fie atat de cautate odata cu sosirea toamnei, locurile acoperite vor deveni cel mai probabil neincapatoare. Si ca sa desecretizam putin un alt loc unde merita sa iti petreci doua ore din viata, va propunem sa incercati terasa Gastrobar, zona Timpuri Noi. De data asta, va lasam pe voi sa o descoperiti si sa ne transmiteti parerile voastre pe adresa redactiei.