Mircea Badea și Oreste au stricat o prietenie de-o viață. “Pentru mine ești mort!”

Mircea Badea și Oreste au stricat o prietenie de-o viață. “Pentru mine ești mort!”

Proiectul Roșia Montană i-a învrăjbit pe doi prieteni de-o viață. realizatorii tv Mircea Badea și Oreste Teodorescu și-au anunțat “despărțirea” postând mesaje pe Facebook, fără a-l nominaliza pe celălalt, dar descrierile pe care le fac situației sugerează foarte clar că cearta a fost provocată de felul în care fiecare s-a raportat la subiectul Roșia Montană: în timp ce Oreste participă la protestele din Piața Universității, Mircea Badea face în emisiunea sa o veritabilă propagandă împotriva manifestațiilor.
„Azi un prieten cu care am trăit o viață a ales să se sinucidă din lumea mea basindu-se cu stropi. A făcut-o emanând niște blestemații și niște ticăloșii cu duhoare pestilențială care m-a doborat. O să mă ridic. Nici delirul mistic inept, de prostovan, tip Becali, nici eventuale inspirații de “sorginte dacică” (aluzii evidente și deloc prietenoase la preocupările ezoterice ale lui Oreste, n.r.) nu pot justifica monstruozitatea gestului imund. Așadar, oricât mă voi mai tăvăli în chinuri, daca ai ales să te sinucizi înjunghiindu-mă, pentru mine ești mort. Nu voi ține slujba. Nici doliu!”, a scris Mircea Badea pe Facebook.
„Îmi iubesc prietenii și o voi face toată viața, dar când se întorc împotriva țării și a neamului, din care și ei fac parte, atunci, cu cea mai mare tristețe în suflet, mă întorc și eu cu fața de la ei”, a scris la rândul său Oreste. „În speranța că vom înțelege cu toții că degeaba cucerim lumea dacă ne pierdem sufletul, le spun bunilor mei prieteni: rămâneți cu Bine (le), nu vă vindeți conștiința și rodiți frumos. Cu ori ce preț și ori ce risc, nu vă părăsiți Bucuria. Am citit în ochii voștri teama și frustrarea ca s-ar putea să pierdeți toate comorile de pe pământ. Asta e bine, poate începeți să le faceți în CER. Doamne ajută, vă iubesc și vă aștept! Fie ca Neamul să ne ierte pe toți! Căci Dumnezeu, din această clipă se află doar cu cei curați la suflet, smeriți și blânzi! Pace vouă, pace tuturor!”, a adăugat fostul prieten al lui Mircea Badea. Oreste a adăugat după câteva ore și un alt mesaj, care ar putea să aibă și el legătură cu subiectul Roșia Montană. „Săracilor care își numără banii le spun: “Decât să trăiești murind, mai bine să mori trăind!” Decât să îmbrățișezi toată viata un purcoi de bani, mai bine îți strângi în brațe, un prieten, într-o zi!”, a scris Oreste.

CITESTE SI:

Oreste Teodorescu îi dă replica lui Mircea Badea: “Prietene, ai fost fantastic, acum esti doar fanatic!”

Mircea Badea se răfuieşte cu Oreste pe Facebook: Eşti mason, dac, îţi plac banii şi mănânci rahat cu polonicul!”