Karaoke: o simplă activitate muzicală? Descoperă-i beneficiile neștiute până acum!

Karaoke: o simplă activitate muzicală? Descoperă-i beneficiile neștiute până acum!

Karaoke este o activitate distractivă de care te poți bucura alături de prieteni seară de seară. În funcție de locație și de dorințele publicului, fundalurile sonore sunt alese dintr-un registru aproape infinit, astfel încât toată lumea să se distreze.

La fel de veche ca lumea, muzica este bună pentru emoțiile tale și îți aduce plăcere, fie că o asculți, fie că o cânți. Gândește-te câte versuri de melodii știi pe de rost? Mulți știu ABC-urile muzicii datorită unei melodii simple, dar, un mare cântăreț este cineva care are o disciplină imensă, a urmat o școală muzicală sau a învățat un anumit instrument muzical. 

Dacă și pe tine te atrage muzica și îți dorești un instrument muzical special, intră pe site-ul celor de la McMusic.ro și descoperă numeroasele opțiuni pe care le oferă oricărui amator! A cânta bine necesită o muncă incredibilă și un studiu continuu – echipamentul trebuie și el, să fie pe nivelul tău, așa că, nu ezita să ceri sfatul specialiștilor, înainte de a face o achiziție. Odată intrat în ritm, această etică a muncii se va transmite și în alte domenii ale vieții, inclusiv școala și cariera.

Descoperă beneficiile acestei activități muzicale:

Karaoke: un sport complet

Din punct de vedere fizic, virtuțile artei de a cânta sunt multiple, chiar dacă sunt puțin cunoscute. În primul rând, o poziție blândă: adoptarea unei posturi bune pentru a cânta bine necesită mulți mușchi. De la gât până la picioare, prin brațe și spate, o grămadă de fibre musculare funcționează și sunt tonifiate.

Apoi, poți observa o îmbunătățire a capacității de respirație: atunci când cânți, inspirația începe de la burtă și urcă până la clavicule. Apoi, toracele se golește și sunetul „alunecă” bazându-se pe respirație. Această respirație profundă este similară cu cea practicată în yoga. Funcționează pentru întregul sistem respirator, care îmbunătățește respirația și oxigenarea în tot corpul.

Cântatul are, de asemenea, un efect natural de ”eliminare a ridurilor”: pentru a cânta bine, trebuie să articulezi bine, îți funcționează toți mușchii feței, buzele, pomeții, bărbia, gâtul și fruntea. O gimnastică facială excelentă pentru a lupta împotriva căderii feței și pentru a-ți menține elasticitatea pielii.

Un moment de relaxare și fericire

Respirând prin stomac, îi permiți corpului să se relaxeze și creierului să se oxigeneze bine, pentru un efect imediat de bunăstare și calmare reală. În plus, atunci când cânți, trebuie să fii concentrat pe voce, respirație, versuri, melodie… Suficient pentru a-ți uita grijile personale și a lăsa deoparte stresul, pe parcursul câtorva melodii.

Pe de altă parte, karaoke, ca orice activitate care te face să te simți bine, crește producția de endorfine, celebrul hormon al fericirii, în corpul tău, pentru un efect antidepresiv real. După ce cânți, ești bine dispus, liber de emoțiile tale negative și această stare durează câteva ore. 

Un câștig pentru încrederea în tine

Nimic mai bun pentru a depăși timiditatea și a-ți spori încrederea decât să-ți folosești vocea. Și dacă nu-ți place să cânți în public, soluția potrivită este o sesiune de karaoke privat, care crește din ce în ce mai mult ca activitate.

Acasă sau chiar în afaceri, este foarte ușor și ieftin să configurezi un karaoke. Pentru unii specialiști în muzicoterapie, această activitate este o formă de terapie recreativă, ce acționează asupra dispoziției, permite pacienților să-și elibereze emoțiile și să-și satisfacă dorințele extrovertite, facilitând în același timp exprimarea sentimentelor datorită versurilor cântecelor. 

În concluzie, ține minte ca data viitoare când vei fi invitat la o seară de karaoke, să accepți din prima. Bucură-te de beneficiile aduse, și cine știe, poate acela va fi momentul în care vei descoperi o nouă pasiune în care să vrei să investești: muzica!

Sursa foto: Shutterstock.com