Idei inedite pentru amenajarea și decorarea bucătăriei, pentru a găti mereu cu plăcere!

Idei inedite pentru amenajarea și decorarea bucătăriei, pentru a găti mereu cu plăcere!

Când amenajezi bucătăria, e nevoie să te gândești la idei care creează un spațiu ideal pentru a găti cu plăcere în fiecare zi și unde să regăsești o oază de relaxare. De aceea, e important să găsești soluții creative, care se potrivesc cu starea de spirit pe care dorești să o ai, de fiecare dată când intri în încăpere.

De la amenajarea mobilei, până la alegerea decorațiunilor, fiecare element este important, pentru crearea unei impresii de ansamblu plăcute. Bucătăria nu este doar un spațiu de care ai nevoie, ci un loc unde poți să petreci clipe frumoase alături de familie.

Iată cum poți amenaja și decora bucătăria, cu ajutorul câtorva idei neobișnuite!

 

Amenajează un colț relaxant pentru a bea cafea sau ceai

Pe lângă masa principală poți amenaja într-un colț un spațiu plăcut unde să amplasezi o masă mică, special pentru a bea cafea sau ceai într-un mediu ambiental plăcut. Alege scaune în nuanțe vii, mai ales cu tonuri calde, de exemplu galben sau crem.

Ca să decorezi acest colț al bucătăriei, alege corpuri de iluminat în formă de pendul cu aspect metalic arămiu. De asemenea, becurile trebuie să emite lumină caldă, pentru un efect cât mai plăcut.

 

  • Alege mobilă cu aspect lucios

Pentru un efect inedit, poți alege ca unele dulapuri de bucătărie să fie cu suprafață lucioasă, în culori contrastante. De exemplu, dacă vrei ca nuanța de ansamblu să fie închisă, poți alege mobilă lucioasă în culori deschise. Această opțiune e potrivită și atunci când vrei să amenajezi o bucătărie albă, dar să adaugi pete de culoare. Suprafața diferită pune în valoare accentele de culoare și dă un aspect modern oricărui design.

 

  • Juxtapune materialele

Pentru a deveni creativ atunci când amenajezi și decorezi bucătăria, poți varia materialele, pentru a crea un design unic. Amestecă diferite tipuri de piatră, nuanțe diverse de lemn și alternează suprafețele mate cu cele lucioase. De asemenea, poți adăuga alege o masă cu suprafață de sticlă și cu modele colorate, pentru a pune accent pe zona de luat masa și pentru a obține un efect de contrast.

 

  • Alege o podea cu model complex

Mai ales dacă ai ales mobilă cu aspect simplu și funcțional, poți înlătura monotonia, optând pentru o podea cu modele complexe, care să fie punctul central al design-ului. Modele geometrice sunt cele mai frecvente opțiuni, dar poți avea succes și cu un model floral. De asemenea, poți opta pentru clasicul contrast alb-negru sau pentru alte combinații neobișnuite de culori puternice.

 

  • Alege corpuri de iluminat în culori vesele

Adaugă corpuri de iluminat de tip pendul în culori vesele, pentru a adăuga o pată de culoare unui design alb în culori pastelate. Astfel, monotonia dispare și simți imediat cum devii mai binedispus. Becurile pot emite lumină mai caldă, pentru a putea să te relaxezi mai ușor după zilele de muncă lungi.

 

Amenajarea și decorarea bucătăriei este la fel de importantă ca cea pentru restul încăperilor casei. Alege soluții creative, pentru a obține o atmosferă specială și o bucătărie unde nu te vei plictisi.

Sursa foto: SHutterstock.com