Iată tot ce trebuie să știi dacă îți dorești o tricicletă electrică!

Iată tot ce trebuie să știi dacă îți dorești o tricicletă electrică!

Iată tot ce trebuie să știi dacă îți dorești o tricicletă electrică! 

O alternativă foarte sănătoasă la mersul cu mașina, tricicleta electrică este o metodă foarte promițătoare de a te deplasa în interiorul orașului. Potrivită pentru toate categoriile de persoane, inclusiv pentru cei în vârstă sau pentru cei ce suferă de diferite dizabilități fizice, acest mijloc de transport este deosebit de folositor oricărei persoane ce își dorește mai multă mobilitate.

Un studiu arată că 40% din locuitorii capitalei circulă cu mașina, indiferent dacă sunt șoferi sau pasageri, în timp ce 70% folosesc mijloacele de transport în comun (autobuz, tramvai, metrou sau troleibuz). Acest fapt afectează grav traficul și crește nivelul poluării. Organizațiile mondiale recomandă alternarea mijloacelor de deplasare, bicicleta fiind considerat cel mai ecologic vehicul. 

Deoarece o mare majoritate a adulților sunt reticenți la utilizarea celei din urmă, tricicletele electrice devin următoarea variantă viabilă. Un avantaj major al acestora este acela că vei economisi foarte mult timp. Cu dimensiunile sale reduse, te vei putea strecura cu ușurință pe lângă celelalte mașini, poți parca fără probleme în locurile destinate bicicletelor și trotinetelor, economisind astfel banii achitați la parcările private. Iar referitor la protecția mediului, în acest fel, poți participa și tu la demersurile  pentru un viitor mai bun, alegând să lași mașina în parcare.

Iată ce alte avantaje mai au tricicletele electrice!

  • Nu necesită permis de conducere

Aparținând unei categorii de vehicule ce nu depășesc o viteză de 25km/h, legislația permite ca acestea să fie conduse fără permis. Desigur, este recomandat ca șoferul să respecte toate regulile de circulație și de protecție, pentru ca toți participanții la trafic să fie în siguranță. Pe piață există o gamă impresionantă de modele de triciclete electrice fără permis, dacă îți dorești și tu să achiziționezi un astfel de mijloc de transport pentru tine sau pentru cineva drag.

  • Costuri reduse la alimentare și întreținere

Comparativ cu o mașină, utilizarea unui astfel de vehicul presupune costuri mult mai reduse. Datorită bateriilor de tip Lithium sau Plumb Gel, acestea pot fi încărcate chiar și la priza proprie, în 4-5 ore. Mai mult, consumul energetic este unul redus, asigurând un drum de aproximativ 40-50 km. Dimensiunile reduse fac aceste triciclete potrivite pentru parcarea în curtea casei. Adițional, vei avea nevoie de o cască de protecție, de o pompă de roți de mici dimensiuni, de un cauciuc de rezervă, precum și de un sistem antifurt pentru biciclete.

  • Prietenoase cu mediul

Protecția mediului devine din ce în ce mai importantă atât pentru marile companii, cât și pentru cetățenii de rând. Din această cauză, o tot mai mare parte a populației apelează la autovehicule sau triciclete electrice. Pentru că nu utilizează carburanți fosili, ele nu contribuie la creșterea amprentei de carbon, iar o baterie full poate rezista în jur de 3 ore. Odată cu evoluția tehnologiei, acestea ar putea fi încărcate prin panouri solare, devenind, astfel, vehicule 100% ecologice.

  • Foarte practice în oraș

Știind deja cât de dificilă a devenit deplasarea în marile orașe folosind autoturismul personal, pornind de la traficul intens și până la dificultatea găsirii unui loc de parcare, tricicleta devine cea mai practică opțiune. Fie că este vorba despre o deplasare până la locul de muncă sau la cumpărături, designul acesteia și dimensiunile reduse o fac alegerea numărul 1 pentru a reduce timpul pierdut în blocaje interminabile. 

Foarte important de ținut minte este faptul că ele sunt prevăzute și cu spații de depozitare, atât în față, cât și în spate, foarte eficiente pentru a transporta schimburi de haine, laptopul sau cumpărăturile. 

Vestea cea mai bună este că există o tricicletă potrivită pentru nevoile oricui. Fie că îți dorești să faci naveta în oraș, să mergi la cumpărături, la plajă, la plimbare cu copiii sau să le facilitezi mobilitatea bunicilor sau a unei persoane cu dizabilități, vei găsi modelul perfect, la un preț corect și cu opțiunile potrivite. 

Sursa foto: Shutterstock.com