Iată care sunt cele 3 piese de mobilier care NU ar trebui să lipsească din casa ta!

Iată care sunt cele 3 piese de mobilier care NU ar trebui să lipsească din casa ta!

Indiferent de tipul de casă pe care o ai sau de stilul pe care îl alegi, unele elemente nu se vor schimba niciodată. Mobilarea și decorarea locuinței par misiuni provocatoare, mai ales dacă nu ai abilitățile unui designer de interior. Dacă nu ai o diplomă în acest domeniu, cea mai sigură cale de a nu da greș și de a-ți amenaja apartamentul într-un mod eficient, dar și modern, este de a alege o abordare minimalistă. 

De-a lungul anilor, unele piese de mobilier au devenit indispensabile, de aceea, fără ele, nicio casă nu ar fi completă. Acestea sunt obiecte de bază, precum o masuță de cafea sau câteva scaune suplimentare, de care ai mereu nevoie când ai invitați.

Iată care sunt cele 3 piese de mobilier care ar trebui să existe în orice casă!

  • Noptierele

Nu trebuie să fii un designer de interior ca să îți dai seama cât de utile sunt noptierele, mai ales atunci când le folosești pentru a încadra patul din dormitor. O astfel de piesă de mobilier este extrem de practică, dacă te gândești cât de mult timp petreci în această încăpere. O poți folosi pentru a depozita cărțile sau revistele pe care le citești înainte de a adormi și cremele de noapte sau ca suport pentru veioză. 

Aceste elemente sunt indispensabile pentru dormitoarele matrimoniale, pe care le poți vedea dând un click aici, unde vei găsi și câteva idei care te vor inspira cu siguranță. 

  • Măsuța de cafea

Ți-ai putea imagina vreodată un living sau o sufragerie fără o măsuță de cafea? Parcă ai avea sentimentul că ceva lipsește și că decorul nu este complet și armonios. În cele mai multe cazuri, ea este plasată între canapea și fotolii sau în centrul camerelor de zi. 

Această piesă de mobilier are un rol semnificativ. Scopul ei este de a face legătura între toate elementele de decor din încăpere, dar este, în același timp, și un obiect funcțional. O poți folosi pentru a servi cafeaua alături de prieteni, de exemplu. Mulți oameni preferă, însă, să așeze pe măsuța de cafea diverse aranjamente florale sau decorațiuni. 

  • Biblioteca

Puține piese de mobilier atrag atenția și îi impresionează pe musafiri precum o bibliotecă garnisită cu cărți. Cum inventarea tiparului a fost una dintre cele mai de seamă realizări ale omenirii, lumea are acum acces la educație și cultură și este avidă de lectură. 

Chiar dacă nu ești un cititor înrăit și practici această activitate doar pentru a te relaxa în zilele de concediu sau de weekend, o bibliotecă bine amplasată le va lăsa celorlalți impresia că ești o persoană sofistificată. De asemenea, cu o astfel de piesă de mobilier în dotare, vei avea și un motiv pentru a începe o conversație, mai ales cu acei musafiri pe care nu îi cunoști prea bine și care s-ar putea simți puțin stingheriți la prima vizită la tine acasă. 

În concluzie, iată doar câteva piese de mobilier cu care îți poți decora locuința într-un mod confortabil și atrăgător. Totul este să alegi cu înțelepciune modul în care le amplasezi și să nu supraîncarci spațiul în mod inutil. Până la urmă, casa ta este locul unde trebuie să te simți cel mai bine, așa că efortul depus pentru confortul personal nu va fi niciodată zadarnic. 

Sursa foto: shutterstock.com