I se cere demisia! Mircea Solcanu, declaraţii şocante la adresa familiei baieţelului ucis de maidanezi

I se cere demisia! Mircea Solcanu, declaraţii şocante la adresa familiei baieţelului ucis de maidanezi

“Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi. Ce sumă aţi încasat în urma participărilor la emisiuni tv? Sper însă că bunul Dumnezeu să vă ia şi celălalt copil… şi nu trebuie să-l mănânce vreun căţel, există şi cancer şi leucemie şi tetrapareza”. Autorul acestui mesaj postat pe Facebook este realizatorul tv, Mircea Solcanu, iar ieşirea sa nervoasă la adresa familiei lui Ionuţ Anghel, băieţelul ucis de câinii maidanezi anul trecut, a scandalizat întreaga ţară.

Mai mult decât atât,  Solcanu a fost catalogat de de psihiatri celebri drept psihopat, iar mai multe ONG-uri îi cer demisia din cadrul trustului PRO.

Pshilogul Hanibal Dumitraşcu a declarat că un om care postează astfel de mesaj are grave probleme de identitate personală şi că Mircea Solcanu s-a descalificat ca om de presă.

“Este într-adevăr şocant. Dacă a scris aşa ceva, nu poate fi decât un dezaxat, un dezechilibrat, un personaj cu grave probleme de identitate personală. Nu pot să fac comentarii despre viaţa lui personală, dar, dacă a postat pe Facebook aşa ceva, se descalifică pentru totdeauna, în primul rând ca om de presă, şi, fără nicio îndoială, avem de-a face cu un personaj care are grave tulburări de comportament, de personalitate”, a explicat el.

Şi psihiatrul Florin Tudose este de părere că Solcanu a dat dovadă de un comportament antisocial. Mai grav este, din punctul de vedere al psihiatrului, că nu a fost dat imediat afară.

“Un psihopat. Psihopat grav antisocial, căruia dându-i-se puterea asta mediatică de a declara ce vrea şi de a pune ordine în ţară şi în lume face declaraţie de o cruzime şi de o iresponsabilitate extraordinare. Şi arată că el este de o agresivitate extraordinară. Probabil că acestă agresivitate este generată de frustrări. Dacă ne-am putea uita în trecutul, în copilăria lui, probabil că a fost abuzat fizic şi în alte feluri în mica lui copilărie. Ce este însă foarte grav este că un astfel de individ, un astfel de personaj poate evolua pe scena publică fără să fie dat afară (…) Televiziunea care l-a angajat şi ţine şi adăposteşte un astfel de monstru ar trebui, imediat, pentru a-şi salva imaginea, să-l concedieze pe acest individ. Astfel de indivizi nu au ce căuta în spaţiu public. Cum nu aduci toţi infractorii să-şi povestească aventurile în emisiuni, cum nu aduci toţi psihopaţii sexuali să-şi exacerbeze fantasmele în televiziuni, deşi se întâmplă, nici acest individ (n.r. – Mircea Solcanu) nu are ce căuta undeva în contact cu oamenii. Pentru că i se dă o putere mediatică pe care nu o merită. Numai un bolnav psihic poate să spună aşa ceva: «Să dea Dumnezeu să vă mănânce câinii şi al doilea copil!»”, a spus Florin Tudose.

Realizatorul emisiunii “Povestiri de noapte” a fost de-a lungul timpului ironizat în repetate rânduri pentru faptul că este gay şi pentru stilul  vestimentar extravagant.