Greșeli frecvente în spălarea părului: Află ce să NU faci!

Greșeli frecvente în spălarea părului: Află ce să NU faci!

Spălarea părului este de obicei privită ca o formă simplă, de rutină de îngrijire. Dar cu cât se cercetează mai mult despre modul în care această sarcină aparent simplă îți afectează sănătatea părului, cu atât pare să existe mai multă confuzie cu privire la modul în care ar trebui să-ți speli părul, ce produse să folosești și cât de des să o faci.

 

Din păcate, nu există un singur răspuns corect, deoarece totul depinde de tipul tău de păr și de obiceiurile tale de stil de viață. 

 

Află în continuare care sunt cele mai comune greșeli din rutina de spălare a părului

În general, aspectele pe care trebuie să le optimizezi sunt frecvența spălării și tipul de produse pe care le folosești pentru îngrijirea părului.

 

Însă, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este apa. Majoritatea apei din orașe este sigură pentru spălarea părului, din punct de vedere al pH-ului. Totuși, dacă apă este dură părul tău poate avea în cele din urmă o textură uscată. Veți știi că apă este dură dacă vei observa depuneri albicioase în jurul dușului, chiuvetei și a bateriilor de la baie și bucatărie.

 

Deși apa dură în sine nu este dăunătoare pentru că este cauzată de excesul de acumulare de minerale – cum ar fi magneziu și calciu – pentru a ajuta la contracararea efectelor dăunătoare asupra părului, poți folosi un șampon și un balsam de apă dură.

 

În mod ideal, apa ar trebui să aibe o temperatură potrivită. Dacă ești genul de persoană friguroasă și îți place să te speli folosind apă fierbinte, află că folosirea apei prea fierbinți îți poate face părul uscat, încrețit și deteriorat. 

 

Deoarece poate fi neplăcut să faci baie sau duș în apă rece, poți adapta obiceiul folosind apă călduță, doar pentru păr! De asemenea, poți folosi șampon coreean de la brandul wowskin.ro, pentru că toate produsele sunt realizate cu un pH echilibrat.

 

Nu trece peste sesiunile de spălare atunci când părul este gras! Există o concepție greșită conform căreia reducerea frecvenței de spălare a părului va face glandele sebacee mai puțin active. 

 

Dacă ai părul gras, este posibil să fi luat în considerare această tehnică. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă că spălarea părului mai rar va “reseta” glandele sebacee ale scalpului. Acest lucru poate duce la căderea părului și chiar poate provoca erupții pe piele, de-a lungul liniei părului, respectiv pe spate și pe piept.

 

Pe de altă parte, dacă părul tău se simte uscat, aspru și încrețit, este posibil să fie nevoie să reduci numărul de spălari și să NU treci peste folosirea balsamului la fiecare spălare. De asemenea, evită să aplici balsam pe scalp!

 

O altă greșeală uzuală pe care trebuie să o eviți este frecarea șamponului în păr pentru a face spumă. Acest lucru îți poate lăsa părul încrețit și, în timp, poate duce la ruperea și căderea părului.

 

În schimb, încearcă să activezi proprietățile produsului prin frecarea între palme și apoi, pur și simplu, masează șamponul în pielea capului, lăsându-l să lucreze singur într-o spumă.

 

Totodată, evită să îți usuci părul când este încă umed! Acest lucru va cauza aceleași probleme ca și utilizarea apei fierbinți. Este important să NU freci părul cu prosopul după ce îl speli pentru că frecarea excesivă duce la deteriorare. În schimb, șterge și tamponează ușor. 

 

Așadar, apa și produsele de îngrijire a părului joacă un rol important în spălarea părului. Însă, este important să iei în considerare simple ajustări în aplicarea produselor și în modul în care privești așteptările cu privire la frecvența spălării.

 

Sursa Foto: Pexels.com