Gradinile Castelului Windsor vor fi deschise vizitatorilor, pentru prima data in ultimii 40 de ani

Gradinile Castelului Windsor vor fi deschise vizitatorilor, pentru prima data in ultimii 40 de ani

Castelul Windsor, una dintre resedintele oficiale ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, isi va deschide gradinile sale pentru public, prima data in peste 40 de ani, relateaza Reuters.

Vizitatorii castelului, unde regina si-a petrecut ultimele luni pe perioada masurilor de restrictie impuse in Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19 inainte de a calatori in Scotia, vor putea face un tur al gradinii, creata in anii 1820, in weekend-uri in lunile august si septembrie.

gradinile-castelului-windsor

 

In gradina sunt plantate 3.500 de tufe de trandafiri in jurul unei fantani centrale. Ea se mandreste cu o istorie bogata care a servit gusturile diverse ale monarhilor de-a lungul secolelor. Gradina a fost initial creata pentru a oferi o priveliste placuta din apartamentele regale de-a lungul fatadei estice a castelului.

Gradinile au fost remodelate ulterior de Regina Victoria si Printul Albert in secolul al XIX-lea, desi Printul Filip, sotul Reginei Elisabeta, este responsabil pentru aspectul actual al gradinii, datand din 1971.

citeste mai mult