Efectul George Clooney? Amal Clooney, cea mai influenta femeie din Londra

Efectul George Clooney? Amal Clooney, cea mai influenta femeie din Londra

La doar câteva săptămâni după ce s-a căsătorit cu George Clooney, frumoasa avocată Amal Clooney a fost desemnată cea mai influentă femeie din Londra, conform jurnaliştilor de la Evening Standard, autorii acestei liste anuale.

Avocata britanică de origine libaneză, în vârstă de 36 de ani, ocupă un loc remarcabil – al patrulea – şi în lista generală a celor mai influenţi oameni din Londra, fiind depăşită doar de George Osborne (ministrul de Finanţe din Marea Britanie), Boris Johnson (primarul oraşului Londra) şi Demis Hassabis (creatorul DeepMind Technologies, o companie specializată în inteligenţa artificială).

Amal Clooney, fostă Alamuddin, a reuşit să depăşească toate celelalte femei din acest top al influenţei, învingându-le astfel pe Victoria Beckham (locul al 19-lea), Malala Yousafzai, laureata din 2014 a premiului Nobel pentru pace (locul al 12-lea) şi cântăreaţa Kate Bush (locul al 16-lea).

Potrivit jurnaliştilor de la Evening Standard, performanţa deosebită reuşită de Amal Clooney se datorează activităţilor ei profesionale şi nu statutului ei de “soţie a lui George Clooney”. Avocata britanică lucrează în prezent alături de o comisie internaţională ce vizează retrocedarea către Grecia a frizelor Parthenonului, expuse în prezent la British Museum din Londra.