Cum să îți faci timp pentru tine și pasiunile tale? Urmează acești 5 pași simpli

Cum să îți faci timp pentru tine și pasiunile tale? Urmează acești 5 pași simpli

Timpul este cea mai prețioasă resursă pe care oamenii o au, însă prea puțini dintre ei sunt conștienți de acest lucru. Probabil auzi zilnic în jurul tău persoane care se plâng că nu au deloc timp liber sau poate chiar tu ești una dintre ele. Adevărul este că principalul motiv pentru care un om nu are timp este faptul că nu îl folosește într-un mod chibzuit. 

 

Iată câțiva pași vitali pentru economisirea timpului tău

 

  • Stabilește o listă de priorități și scrie-le pe o foaie de hârtie

Stabilește foarte bine ce este important și urgent. Scrie pe o listă toate lucrurile pe care TREBUIE să le faci într-o zi. Așa îți va fi mai ușor să filtrezi activitățile și să renunți la cele care nu sunt utile pentru tine.

 

  • Analizează cum îți folosești zilnic timpul

De multe ori se poate întâmpla să pierzi enorm de mult timp fără să-ți dai seama, așa că trebuie să-ți faci un obicei din a studia activitățile pe care le ai în fiecare zi. Doar în acest mod vei putea să identifici timpul mort pe care l-ai putea folosi în moduri mult mai bune. Astfel, decât să pierzi 1 oră seara pe telefon, ai putea să încerci o nouă pasiune – cum ar fi cântatul la chitară. Vezi aici chitare de la McMusic care sigur îți vor plăcea.

 

  • Stai departe de ce îți distrage atenția

După ce ai urmat pasul 2, vei realiza că toate aceste activități făcute involuntar pot fi considerate distrageri de care trebuie să te ferești. Asigură-te că ești departe de ele atunci când ai ceva de făcut. Poți dezactiva notificările primite de la social media, poți instala aplicații care să-ți blocheze anumite site-uri sau poți chiar lăsa telefonul într-o altă încăpere.

 

  • Nu renunța și nu neglija ce ți-ai propus

Dacă ai stabilit ceea ce ai de făcut, respectă-ți obiectivele și roagă-i și pe ceilalți să o facă. Ai hotărât că astăzi vei scrie 1000 de cuvinte pentru cartea ta? Nu renunța la plan pentru a vorbi la telefon, de exemplu. Întâi te axezi pe ceea ce ai de făcut și apoi poți folosi timpul rămas pentru activități de recreere. Acesta e și un mod de a te concentra mai bine la muncă. Cu cât îți folosești energia mai eficient și fără distrageri, cu atât vei avea mai mult timp pentru a face ce îți dorești.

 

  • Planifică-ți săptămâna

O săptămână folosită eficient începe cu o planificare minuțioasă. Atunci când știi ce ai de făcut în fiecare zi, reușești să te mobilizezi mult mai repede dimineața. Google Calendar este un instrument ușor de folosit care te va ajuta să îți organizezi rapid zilele săptămânii. În plus, îți poți seta reminder-uri pe telefon încât să nu uiți de niciunul dintre planuri.

Așadar, tot ce stătea între tine și pasiunile tale erau orele irosite fără să îți dai seama. Urmarea acestor pași îți va îmbunătăți considerabil viața și te va ajuta să avansezi în orice obiective ți-ai propus.

Sursă foto: Shutterstock.com