Cum alegi spațiul potrivit pentru sediul firmei tale?

Cum alegi spațiul potrivit pentru sediul firmei tale?

Ești pregătit să dai startul unei afaceri? Toate detaliile sunt deja puse la punct, însă îți lipsește spațiul potrivit pentru sediul firmei? Desigur, există o mulțime de spații de birou de închiriat, însă cum știi să-l alegi pe cel mai bun pentru afacerea ta? În cele ce urmează ți-am pregătit un set de criterii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când alegi spațiul de birouri în care urmează să-ți desfășori activitatea. Iată, așadar, cum alegi spațiul pentru sediul firmei într-un mod inteligent! 

Ai în vedere zona în care intenționezi să stabilești sediul firmei 

Zona în care urmează să fie amplasat sediul firmei tale se numără printre cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi spațiul de birouri. Dacă deja ai un portofoliu de clienți și îți cunoști publicul țintă, ar trebui să ai deja răspunsul. Desigur, există și alți factori de care trebuie să ții cont, cum ar fi traficul din zonă sau accesibilitatea pe care o au angajații tăi față de zona locului de muncă. Dacă business-ul tău implică și întâlniri frecvente cu clienții din portofoliu, atunci cu atât mai mult trebuie să acorzi importanță zonei în care alegi să-ți desfășori activitatea. 

Alege clădirea ideală pentru business-ul tău 

După ce ai stabilit zona din oraș în care este potrivit să stabilești sediul firmei tale, urmează să alegi și clădirea ideală pentru tine și angajații tăi. Ține cont de starea în care se află imobilul potrivit și de reabilitarea de care sau nu nevoie. Ideal ar fi să porți o discuție cu persoanele care se ocupă de administrarea clădirii, înainte de a semna contractul de închiriere a spațiului de birouri. 

Calculează spațiul de birouri de care ai nevoie 

Înainte de toate, trebuie să știi că atât layout-ul spațiului, cât și suprafața acestuia trebuie să fie adecvate tipului de business pe care-l conduci. Prin urmare, spațiul de birouri va depinde de structura organizațională a firmei și de departamentele în care firma urmează a fi împărțită. Standardele privind nevoia de spațiu într-un birou specifică între 8 și 20 mp pentru single office, între 6 și 10 mp de persoană pentru un group office și între 4 și 8 mp de persoană într-un open space. 

 

La aceste suprafețe se adaugă, desigur, și spațiul dedicat zonelor comune, așa cum sunt sălile de ședințe, bucătăria, băile și culoarele de acces. Cu aceasta structură în minte, poți raporta suprafața spațiului de birou la numărul de angajați, pentru a ști că faci alegerea potrivită. 

Asigură-te că sediul firmei tale beneficiază de lumină naturală

Un alt aspect important pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când alegi spațiul pentru sediul firmei tale este și cantitatea de lumină naturală de care se bucură clădirea respectivă de birouri. Este demonstrat că lumina naturală are un rol major în creșterea productivității la locul de muncă, motiv pentru care trebuie să te orientezi către spații luminoase.  

Analizează costurile totale ale spațiului de birouri 

Costul chiriei, întreținerii, utilităților și costurile personalului sunt alte aspecte pe care trebuie să le iei în calcul înainte de semnarea unui contract pentru un spațiu de birouri. De asemenea, stabilirea unor termeni clari de închiriere este o măsură importantă privind viitorul companiei tale. Este important să cunoști costurile totale ale unui spațiu de birouri, pentru a ști dacă dispui sau nu de bugetul necesar pentru stabilirea unui sediu al firmei. 

 

Dacă ai găsit soluțiile potrivite pentru toate aceste aspecte, nu rămâne decât să semnezi contractul de închiriere a spațiului și să îți îndrepți atenția către afacerea propriu-zisă. Doar acum ai la dispoziție spațiul care îți influențează pozitiv evoluția businessului pe care îl conduci!