Cum alegi husa perfectă pentru Iphone-ul tău?

Cum alegi husa perfectă pentru Iphone-ul tău?

 

Pentru că telefonul este unul dintre cele mai importante obiecte ale tale, el trebuie să fie protejat încă din primele luni de la achiziție. Telefoanele Iphone sunt rezistente, însă au un design fin, neted, plăcut la atingere, caracteristici care le fac să fie însă, sensibile la șocuri. Dacă doriți să păstrați intactă suprafața Iphone-ului este necesar să îl accesorizați cu o husă potrivită, iar mai jos aveți câteva informații care să vă ghideze în viitoarea achiziție

De ce husă are nevoie telefonul tău?

Husele create pentru Iphone asigură protecția telefonului împotriva zgârieturilor, murdăriei, dar și împotriva spargerii. Este important să ai o astfel de husă care să îți protejeze telefonul în cazul unui impact, pentru că previne distrugerea acestuia.

Huse pentru cele mai populare modele

Cu toate că ultimele modele de iphone promit rezistența la apă și la șocuri puternice, asta nu înseamnă că nu trebuie să ai o formă în plus de protecție pentru acestea. 

Când vine vorba de culori, telefoanele Iphone au cele mai fresh nuanțe, iar modelul Iphone 11 vine în 6 variante, dintre care 3 sunt culori închise. Un telefon într-o culoare închisă are nevoie de protecție pentru că zgârieturile și imperfecțiunile se văd mult mai repede. De asemenea, modelele de huse Iphone 11 protejează camera principală, pe cea secundară, butoanele și conectorii externi, cum ar fi spațiul de conectare al căștilor sau a încărcătorului și senzorii. Dintre cele mai apreciate huse pentru Iphone 11 regăsești husele simple. Ele acoperă doar spatele telefonului, vin în multe variante de design cum sunt cele de pe Lerato.ro și sunt de o calitate superioară.

La fel ca la Iphone 11, carcasa originală de la iphone 12 se poate deteriora foarte ușor, ceea ce înseamnă că există o nevoie la fel de mare de a-l proteja cu o husă protectoare. Modelul promite o mai mare rezistență la șocuri însă acest lucru nu reprezintă o certitudine. Pentru că este mai ușor decât iphone 11 și mai subțire conform specificațiilor tehnice, modelele de huse Iphone 12 pot fi mai grele și mai groase, fără a modifica cu mult dimensiunile și greutatea telefonului. Husele mai solide oferă o mai bună protecție.  

Tipuri de huse pentru telefon iphone

Există numeroase feluri de huse pentru Iphone însă toate pot fi încadrate în trei categorii: carcase cu flip, carcase simple și bumpere. Pentru a alege cea mai bună variantă pentru telefonul nostru, este bine să cunoaștem specificațiile fiecăreia dintre ele.

  • Carcasa cu flip

Sunt carcase care asigură acoperirea totală a telefonului, inclusiv a ecranului, pentru că au un design de tipul copertei de carte, de unde vine și acțiunea de flip. Este o carcasă foarte bună, însă deschiderea și închiderea prin acțiunea de flip poate deveni uneori neplăcută.

  • Carcasa simplă

Carcasele pentru telefon sunt huse simple care asigură protecția directă a părții din spate a telefonului. Această husă protejează și ecranul, prevenind spargerea, prin fixarea marginilor display-ului. Acest tip de protecție funcționează atât timp cât husa este fixată foarte bine pe telefon.

  • Bumper

Husele de tip bumper sunt cele care protejează telefonul de un posibil impact care ar putea duce la spargerea sa. Această husă se fixează pe telefon iar prin presiunea pe care o exercită în cele patru colțuri, menține display-ul fix și reduce șansele de spargere. Această husă nu acoperă întreaga suprafață a telefonului, acoperă doar marginile.

 

Husele și carcasele sunt o necesitate, mai ales când alegi să investești într-un telefon de ultimă generație. Trebuie să fii mereu conștient de fragilitatea unui telefon și să îl protejezi prin toate mijloacele posibile. Pe un telefon Iphone, o husă simplă, care îi acoperă spatele va fi mai mult decât potrivită, însă dacă preferi husele flip sau te atrag bumperele, pot fi și ele alegeri pe care nu le vei regreta.

Sursă foto: Pexels.com