Cum alegi cei mai potriviți pantofi cu toc

Cum alegi cei mai potriviți pantofi cu toc

Femeile adoră pantofii cu toc deoarece oferă senzualitate și eleganță, însă purtarea lor reprezintă o adevărată provocare, mai ales dacă modelul ales nu este unul potrivit. Orice persoană trebuie să bifeze două lucruri atunci când își cumpără încălțămintea, respectiv confort și design. Cu siguranță toate femeile își doresc modele de pantofi cu toc care să ofere stil și să scoată o ținută din anonimat, însă pentru a obține rezultatul perfect trebuie să își îndrepte atenția către pantofi ce pot deveni o extensie naturală a lor. Accesoriile necorespunzătoare transformă mersul grațios într-unul stângaci și lipsit de rafinament, de aceea îți prezentăm mai departe câteva lucruri esențiale de care să ții cont atunci când îți achiziționezi pantofi cu toc.

Ia în considerare înălțimea tocului

Tocurile completează un outfit mai bine decât orice alt accesoriu, însă trebuie să acorzi atenție siluetei tale pentru a ști care ce înălțime ți se potrivește. Astfel, dacă ești o persoană cu o înălțime de peste 180 cm, atunci poți purta pantofi cu toc mediu, de 5-8 cm sau cel mult 12 cm, pentru a avea un aspect armonios. Pentru o femeie cu o înălțime medie, de 170-180 cm, se potrivește orice tip de toc – mic, mediu sau înalt, însă ai grijă să nu depășești pantofii mai înalți de 12 cm. În cazul unei femei minione, cele mai potrivite sunt tocurile mici și medii, de maximum 8 cm. Deși ai putea crede că fiind mică de înălțime ai nevoie de tocuri înalte, de fapt o asemenea pereche de pantofi nu va face decât să accentueze faptul că ești scundă.

Verifică poziționarea și grosimea tocului

Atunci când îți alegi pantofii, analizează și locul în care este poziționat tocul deoarece dacă este prea în spate nu îți va oferi tot suportul de care ai nevoie. Tocul trebuie să fie așezat exact sub călcâi, ca să-ți asigure tot confortul și stabilitatea de care ai nevoie. De asemenea, cu cât este mai gros cu atât îți va fi distribuită mai bine greutatea și reduci riscul de a-ți răni gleznele.

Totuși, dacă preferi tocul subțire pentru că este mai elegant și mai armonios chiar dacă oferă mai puțină susținere, află că acesta este potrivit mai degrabă pentru seara, în cazul unei siluete filiforme sau cu dimensiuni medii. Universale în ceea ce privește tipologia femeii care îl poartă este tocul cu grosime medie, dar și cel conic, potrivite pentru ținutele de zi. Dacă preferii pantofii cu toc gros, ține cont că îi poți adapta ținutelor de seară și de zi, însă sunt utilizați mai mult în sezonul rece și în special persoanelor mai corpolente.

Analizează talpa pantofilor

Înainte de a-ți alege pantofii cu toc verifică și talpa acestora. De exemplu, o talpă subțire, normală, este potrivită indiferent de momentul în care porți încălțămintea, însă o talpă de tip platformă, vizibilă sau ascunsă, se potrivește în general pentru seară, iar o talpă de tip wedge merge de minune doar la pantofii de zi, casual.

Ține cont de vârful pantofilor

Orice detaliu referitor la pantofi este important pentru o ținută perfectă și o încălțăminte potrivită. În acest sens, trebuie să știi că varianta stiletto este asociată cu ținutele de seară pentru că oferă o eleganță aparte. În cazul unui look office, sunt ideali pantofii cu vârful ascuțit și toc mic de 3.5-4.75 cm, denumiți kitten heels și asociați ireversibil cu Audrey Hepburn. Pentru femeile care adoră stilul clasic, casual sau easy este potrivit vârful rotund, mai ales dacă vorbim de o încălțăminte de zi. Modelele conice sunt perfecte pentru persoanele care nu au gamba subțire, în timp ce variantele open toe și peep toe se potrivesc oricărei ținute, dar sunt excluse din mediul business. Vârful migdală, nici ascuțit și nici rotund, se folosește de regulă pentru modelele office, indiferent dacă au toc mic sau mediu.

Acordă atenție decupajului și baretelor

Pantofii trebuie să se adapteze la picioare și nu invers. Chiar dacă pare că ți se potrivește orice model, află că nu poți purta pantofi cu toc decupați pe lateral sau spre vârf decât dacă ai piciorul îngust și subțire. De asemenea, decupajele laterale prea adânci sau totale nu se potrivesc femeilor cu picior lat, fiind mai degrabă adecvat un model cu decupaj adânc spre vârf care face piciorul să pară lung.

În ceea ce privește baretele, acestea ajută mult la susținere dacă vorbim de stilul Ankle Strap sau T Strap, dar sunt nepotrivite pentru stilul office dacă sunt situate în spatele gleznei.

 

Să alegi pantofii cu toc potriviți poate fi o decizie dificilă dacă nu ții cont de anumite aspecte. Cu siguranță designul are un rol esențial pentru selecția modelului, însă nu trebuie să-ți cumperi încălțăminte doar pentru că îți place cum arată, ci trebuie să ții cont și de caracteristicile tale fizice ca să te asiguri că pantofii cu toc îți scot în evidență silueta.