“Codul lui Oreste” dispare de la Antena 2. Oreste Teodorescu spune adio “foştilor securişti şi jurnaliştilor vuvuzele”

“Codul lui Oreste” dispare de la Antena 2. Oreste Teodorescu spune adio “foştilor securişti şi jurnaliştilor vuvuzele”

Realizatorul tv, Oreste Teodorescu şi-a anunţat despărţirea de trustul Intact. Astfel, emisiunea sa, Codul lui Oreste, nu va mai fi transmisă de postul tv Antena 2. Oeste a aruncat cuvinte grele foştilor săi colegi de trust, inclusiv lui Mircea Badea, cel cu care se află în conflict de mai mult timp.

„După un sfert de secol, gaşca fomată din foşti securişti şi activişti de partid, moguli şi vuvuzele pe post de jurnalişti se ruinează sub spectrul propriilor ticăloşii“, scrie Oreste, pe blogul său.

„Decadenţa fatală în care au intrat îi va conduce pe unii la puşcărie, pe alţii spre distrugerea credibilităţii profesionale şi publicul către o mult sperată redeşteptare. Dar, îmbătaţi de putere şi înrăiţi până la întuneric, aceşti venetici îşi strâng degetele descărnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticăloşit, agonizând urât, contodent şi pe alocuri, chiar pestilenţial“, spune realizatorul de emisiuni.

„Intr-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, căci altfel, va garantez, aş fi părăsit mult mai demult această Corabie a nebunilor…“, mai spune el.

Oreste spune că totul a pornit de la poziţia lui în cazul Roşia Montană. „Pozitia publica a trustului din care, încă mai fac parte, faţă de protestatarii anti Roşia Montană şi cu privire la soarta câinilor comunitari m-a determinat să am păreri şi convingeri perfect obozabile. În asentimentul dictonului: «îmi sunt dragi tovarăşii mei, dar mai drag mi-e adevarul», când am constatat că prietenii de o viaţă s-au vândut unor interese atât de departe de cel naţional, am decis, deloc uşor, să-i amendez public, în speranţa că, puşi în faţa unei oglinzi curate, îşi vor da seama de găunoşenie şi se vor îndrepta“.

„Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai că nu au înţeles mesajele, dar într-un acces de servilism, dublat de o enormă incompetenţă jurnalistică, cei vizaţi au început cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu să gaseasca un motiv urgent de despărţire. Acum, umbla un zvon prin trust că se doreşte ca emisiunea Codul lui Oreste să fie ejectată de pe post, dar încă nu au gasit o motivaţie plauzibila. Neavand nici o altă justificare, în afara nesubordonării mele faţă de politica şi retorica trustului, şi după ce au pierdut cea mai bună directoare de post, în persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, nişte entităţi vagi mi-au comunicat prin telefon că mi se amână filmarea de luni, ştiindu-se că aşteptam un invitat de peste hotare, având ca temă: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului“, a mai scris Oreste.

 

Cititi articolul complet publicat de Oreste Teodorescu pe blogul sau AICI.

Este a doua iesire in public in care Oreste ataca dur personaje-cheie care i-au fost colegi sau sefi la Intact. Intr-o postare recenta, cu titlul “Parasesc o corabie a nebunilor… “, fostul realizator a Antenei 2 a explicat de ce a decis sa plece din trustul media al familiei Voiculescu.

Oreste Teodorescu îi dă replica lui Mircea Badea: “Prietene, ai fost fantastic, acum esti doar fanatic!”

Mihai Bendeac, cenzurat la Antena 1. Actorul de comedie nu are voie să pronunţe în show numele lui Dan Voiculescu

Mircea Badea, un nou atac la Bendeac: Daca doreste, ii pot arata ce inseamna ca sa aiba proprietatea termenilor