Cele mai luxoase destinaţii în care poţi face plajă chiar şi iarna

Cele mai luxoase destinaţii în care poţi face plajă chiar şi iarna

Îţi doreşti să faci plajă de Crăciun sau Revelion sau pur şi simplu iubeşti sezonul estival şi vrei să eviţi pe cât posibil frigul şi ninsoarea în plină iarnă? O vacanţă la ski, pe pârtie, sună excelent pentru cei care iubesc sporturile de iarnă şi se simt cel mai bine la un pahar de vin fiert, după o zi epuizantă printre troiene. Însă pentru cei care se simt în largul lor când păşesc agale pe nisipul fierbinte în drum spre apa limpede, care te poartă spre un nivel superior de relaxare de îndată ce ţi-a atins gleznele, a face plajă în toiul iernii este un vis împlinit.

Dacă te numeri printre care visează şi în decembrie, în preajma sărbătorilor de iarnă, la o destinaţie luxoasă cu mult soare, ai ajuns în locul potrivit! Îţi prezentăm în continuare 3 destinaţii exotice ideale pentru a face plajă în toiul iernii:

Republica Dominicană

Ce spui de o vacanţă petrecută pe un şezlong înconjurat de nisipurile roz, specifice plajelor din Punta Cana? Dar de o zi petrecută făcând sărituri în apa limpede a piscinei naturale Hoyo Azul, atracţie turistică spectaculoasă din Insula Saona? Dacă deja se conturează în mintea ta imaginea perfectă a unei vacanţe memorabile, rezervă rapid un zbor din Bucureşti înspre Republica Dominicană şi pregăteşte-ţi bagajul. Ca să prinzi vreme bună, cu puţine ploi şi temperaturi rezonabile, alege o vacanţă la plajă în Republica Dominicană între lunile decembrie şi aprilie.

Ai grijă când calculezi câte zile îţi propui să petreci aici, fiindcă îţi va fi greu să te desprinzi de această destinaţie de îndată ce descoperi Cascadele Damajaqua şi captivantele piscine naturale din regiune sau Parcul National Los Haitises cu fauna exotică fascinantă. Iar dacă te încumeţi să vizitezi, măcar în trecere, Santo Domingo, sesiunile improvizate de merengue alături de localnici şi amprenta istorică a capitalei te vor convinge cu siguranţă să îţi prelungeşti vacanţa de iarnă sau să programezi cât mai curând o nouă vizită în inima Republicii Dominicane.

Cabo San Lucas

Fie că îţi doreşti să te bucuri de intimitate în mijlocul unei plaje izolate, cu nisipuri fine, fie că vrei o vacanţă de lux într-un resort de 5 stele, cu petreceri cât cuprinde, shopping şi poate sesiuni de snorkeling sau alte aventuri estivale, Cabo San Lucas este deopotrivă o alegere potrivită. Destinaţie preferată de vedete precum Jennifer Aniston, Selena Gomez sau George Clooney, Los Cabos este o staţiune împărţită în două regiuni, Cabo San Lucas şi San Jose del Cabo. De regulă, când se vorbeşte despre Cabo ca destinaţie exotică, se face referire la ambele regiuni.  Perioada ideală pentru o vacanţă în această zonă coincide cu sezonul uscat, între lunile decembrie şi aprilie, când precipitaţiile lipsesc.

Dacă ţi-ai dorit mereu să observi de aproape balenele, poţi să înoţi alături de ele în Cabo sau poţi să le admiri de pe mal, la apus sau la răsărit, între lunile decembrie şi martie. Aceasta este una dintre atracţiile turistice pe care trebuie neapărat să le bifezi într-o vacanţă în Los Cabos, alături de celebrul Arc Cabo San Lucas sau El Arco, formaţiune de rocă distinctivă, rezultată în urma eroziunii, ce marchează extremitatea sudică a Peninsulei Baja California. Arcul Cabo San Lucas este frecventat de turiştii care îşi doresc fotografii spectaculoase, dar şi de cei care se încumetă să plonjeze în apă de la o înălţime considerabilă, pentru a înota alături de delfini, diavoli de mare, lei de mare şi alte specii de peşti exotici.

Maldive

Lagune cristaline, plaje impecabile şi staţiuni de lux inegalabile – acestea sunt doar câteva dintre atracţiile principale ale statului cu cea mai mică altitudine maximă din lume. Ţară insulară ce cuprinde 1200 de insule şi 26 de atoli, Maldive oferă turiştilor ocazia de a se bucura de un peisaj incredibil, de la lumea subacvatică cu recife magnifice şi specii exotice, la vilele luxoase deasupra apei, cu vedere nestingherită la ocean.

În Maldive găseşti câte puţin din toate, ceea ce o transformă într-o destinaţie de lux pe gustul tuturor. Fie că vrei să te bucuri de plaje spectaculoase şi relaxare totală sau tururi subacvatice şi sporturi nautice, fie că vrei mai degrabă un vibe urban sau o atmosferă prietenoasă pentru părinţi care călătoresc alături de cei mici, există numeroase atracţii turistice pe gustul tău.

Aşadar, de fiecare dată când vrei să evadezi din oraşul îngropat în zăpadă şi să scapi de frigul năprasnic, ia în calcul una dintre aceste 3 destinaţii exotice perfecte pentru a face plajă în lunile geroase de iarnă. O vacanţă prelungită în Republica Dominicană, Maldive sau Cabo San Lucas nu numai că te va vindeca de nesuferitul frig care parcă ţi-a “intrat” în oase , dar îţi va împrospăta şi acel bronz de invidiat, care te va face să arăţi extraordinar până la următoarea escapadă estivală.