test

Ce îmbunătățiri pot crește prețul de vânzare al unui imobil

Ce îmbunătățiri pot crește prețul de vânzare al unui imobil

Dacă te gândești să îți vinzi casa, probabil că ți-ai pus zeci de întrebări. Să renovezi sau să nu renovezi? Merită renovat pentru a crește valoarea proprietății mele? Aceasta este o întrebare crucială atunci când intenționezi să îți pui casa la vânzare.

Dacă dorești să urci pe scara unei proprietăți până la a avea „casa de vis”, trebuie să știi cum să maximizezi valoarea locului în care locuiești acum! Iată mai jos câteva dintre cele mai bune moduri de a adăuga valoare proprietății tale.

Obține o evaluare a pieței înainte de a vinde

Cel mai bun mod de a-ți face o idee exactă despre adevărata valoare a proprietății tale este să programezi o evaluare a pieței cu un agent imobiliar local cu experiență din zona ta. Nu numai că au acces la cele mai recente date și informații de piață, dar au și experiență în marketingul proprietății și în negocieri pentru a-ți oferi cel mai bun preț de la cumpărători.

Acestea fiind spuse, trebuie să ai grijă ca costul renovărilor să nu depășească valoarea adăugată.

Vopsește, redecorează și finalizează upgrade-urile ușoare

Puține lucruri pot transforma o casă mai repede și mai puternic decât un strat proaspăt de vopsea. Dacă pereții interiori sau exteriori ai proprietății tale par puțin obosiți, unul sau două straturi de vopsea îi vor readuce la viață în cel mai scurt timp, îmbunătățind prima impresie pe care o face casa ta. Bineînțeles, o revopsire completă a exteriorului va fi mai costisitoare. Dar, de obicei, aceasta este o investiție bine realizată, deoarece potențialii cumpărători vor folosi un exterior „care are nevoie de atenție” ca un mijloc de negociere major.

Asigură-te că selectezi culori destul de neutre. Vopseaua strălucitoare sau tapetul cu model ar putea părea bine pentru tine, dar dacă nu este pe gustul cumpărătorilor tăi potențiali, poate fi un obstacol important.

De asemenea, este mai bine să remediezi toate defectele superficiale. Deși este puțin probabil să fie factorul care se încadrează în vânzarea unei case, micile probleme și defecte pot crea impresia că o casă este dărâmată sau nu este bine îngrijită. Lucrurile care trebuie luate în considerare includ:

  • Vopseaua cojită
  • Pereți murdari, în special în apropierea cadrelor ușilor și a comutatoarelor
  • Baterii care picură
  • Podele, uși sau scări care scârțâie
  • Mucegai în bucătării sau bai
  • Calcar depus pe accesorii de bucătărie și baie
  • Pardoseli laminate prost montate
  • Becuri sparte
  • Probleme mai mari, cum ar fi umezeala, nu trebuie acoperite. Va apărea la o inspecție și va reveni probabil să te bântuie mai târziu.

Înlocuiește ușa

Primele impresii contează. Asigură-te că exteriorul casei este primitor pe ușa din față a casei tale, pentru că poate spune multe despre restul casei privitorilor care o văd pentru prima dată. Dacă nu îți poți permite să înlocuiești ușa, asigură-te că arată ca nouă, oferindu-i o spălare puternică sau o cutie proaspătă de vopsea. Chiar și o nouă clanță de ușă, un număr de casă sau un semn de nume te poate ajuta. Încearcă să faci ca ușa din față să pară mai inteligentă decât a vecinilor.

Transformă bucătăria

Bucătăriile sunt adesea în centrul atenției multor cumpărători, așa că poate fi primul lucru pe care caută să îl înlocuiască dacă nu își pot imagina că pot locui în a ta. Nu este de mirare că 65% dintre proprietari și-au renovat bucătăriile înainte de a vinde. Este posibil să nu îți permiți o bucătărie complet nouă, dar există multe modalități mai mici de a îmbunătăți semnificativ ceea ce ai deja.

Pentru un buget relativ mic, revopsirea corpurilor de bucătărie sau înlocuirea mânerelor sau ușilor dulapului sunt o modalitate mai ieftină de a împrospăta bucătăriile. O iluminare bună și suprafețe curate, fără dezordine, vor face o mare diferență pentru senzația casei. Cumpărătorii ar putea fi dispuși să plătească mai mult pentru a-și salva problemele de a cumpăra o bucătărie nouă.

Îmbunătățește sau modernizează baia

În baie, recoltarea, eliminarea întregului calcar și înlocuirea robinetelor sunt o opțiune bună. Băile trebuie să aibă un aspect proaspăt și igienic, deci vopsește pereții cu o nuanță neutră și înlocuiește în mod ideal o perdea de duș cu una nouă sau cu un ecran simplu de sticlă. 25% din casele vândute în 2019 aveau o baie nouă montată, deci o actualizare completă ar putea fi cheia vânzării rapide și a câștigării unui preț superior.

Deschide spațiul

Deschiderea spațiului de locuit devine din ce în ce mai populară, în special pentru bucătărie și living. Combinarea celor două într-o singură cameră mare creează un spațiu sociabil, excelent pentru întreaga familie. Amintește-ți aspectele practice, deoarece multor consumatori le place încă „filosofia camerei din față”, care poate fi folosită pentru ocazii speciale, sau pentru a fi folosită de către adulți pentru diverse lucruri private. Așază în centrul livingului un covor intim special, modern. Ai posibilitatea să alegi covoare moderne de cea mai buna calitate dintr-un loc special dedicat.

Atracția grădinii

Primul lucru pe care îl vor vedea cumpărătorii, atât online, cât și personal, este exteriorul casei tale. Indiferent dacă îți vizualizează fotografia exterioară într-o listă online, conducând autovehiculul sau participând la un tur privat, este imperativ ca casa ta să facă o primă impresie bună.

O grădină atractivă, ordonată și bine proiectată poate adăuga o mare valoare unei proprietăți. Este esențial să tunzi gazonul, să cureți aleile și să tai copacii sau tufișurile crescute.

Grădina ar trebui să se simtă ca un spațiu suplimentar pentru distracție sau relaxare, mai degrabă decât o întindere de iarbă. O zonă de terasă oferă cumpărătorilor sentimentul de a avea un spațiu de locuit mai mare, iar 4% din casele vândute în 2019 s-au dovedit chiar că aveau o grădină de vară, oferind proprietarilor mai mult spațiu pentru a se relaxa și a se distra pe timp mai însorit.

Fii strategic în timp ce privești în jurul casei tale, alegând ce vrei să refaci, astfel încât cumpărătorii să vadă locul tău ca pe un loc unde vor să locuiască.