Ce crede Biserica Ortodoxa despre practicarea yoga

Ce crede Biserica Ortodoxa despre practicarea yoga

După ce mai multe publicații din Grecia au recomandat cititorilor lor practicarea yoga pentru combaterea stresului, biserica ortodoxă greacă a criticat recomandările, motivând că această practică este „absolut incompatibilă” cu credința ortodoxă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Yoga este absolut incompatibilă cu credinţa noastră ortodoxă şi nu are loc în viaţa creştinilor. Este un capitol fundamental al religiei hinduse (…), nu este un tip de exerciţiu fizic”, a spus Sfântul Sinod, forul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, într-un comunicat.

Potrivit precizăriilor, Sinodul a decis să aducă aceste clarificări, după ce „mai multe mass-media” au recomandat yoga și meditația pentru combaterea stresului, în timpul pandemiei de coronavirus. 

Aceste menționări nu vin totuși într-un context favorabil bisericii, deoarece încă de la momentul implementării măsurilor de izolare, care au înceupt să fie ridicate treptat începând cu 4 mai, Biserica Greciei a fost de asemenea criticată pentru că a insistat asupra faptului că noul coronavirus nu se răspândeşte prin împărtăşanie.

Până în prezent, Grecia a reușit să se mențină pe lista țărilor europene cu un număr redus de decese, și anume 180, la o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori.

sursa foto: https://medium.com/