Anul acesta se poartă verighete negre!

Anul acesta se poartă verighete negre!

Pentru vara lui 2019 la mare modă este setul de verighete din aur negru. Verighetele negre sunt pentru cei foarte îndrăzneți, deși luciul lor oferă o eleganță aparte. Totodată, luciul despre care vorbeam se va mătui în timp, iar bijutierii spun că e necesară o reîmporspătare după 7-10 ani.
„Verighetele sunt realizate manual din aur de 14K și placate cu rodiu negru. Placarea cu rodiu nu este permanentă, fiind necesară o întreținere anuală, pe care o oferim în atelierul nostru fără costuri suplimentare”, susțin cei de la CadouBijuterii.ro, un atelier cu traditie pe piata bijuteriilor din Romania, ce si-au deschis recent si un magazin online.
Foarte cautate, in special de clientii tineri, sunt si inele de logodna cu diamant negru. Va prezentam cateva modele:
 inel_diamant_negru inel-de-logodna

 

Să cunoaștem mai bine diamantul negru

Diamantul negru este o formă de diamant policristalin format din hidrogen, grafit și carbon. Se găsește doar în depozitele aluviale din Republica Centrafricană și Brazilia (spre deosebire de celelalte diamante care sunt formate la 200 km adâncime, chiar în inima Pământului). Niciun diamant negru nu a fost găsit în minele de diamante clasice, deci putem spune că proveniența este înconjurată de mister.

Diamantul negru și originea lui

Faptul că diamantul negru este localizat doar în două locuri de pe întreg Pământul și nu este extras din mină la fel ca diamantul clasic, a dus la crearea unor ipoteze. Aceste ipoteze sunt care mai de care mai interesante, dându-i diamantului negru aura aceasta de mister și încoronându-i calitățile. Iată două dintre ipotezele cele mai cunoscute despre originea diamantului negru:

  • Nu s-a format pe Pământ: Pe de o parte, analiza atomică a demonstrat faptul că diamantul negru are în componența sa un gaz întâlnit în spațiul interstelar – hidrogen. Pe de altă parte, faptul că diamantele negre sunt poroase (adică au gaz în componența lor) ne duce cu gândul la faptul că nu s-au format prin aceeași modalitate de formare precum diamantele clasice. Este greu de crezut că, la adâncimi de 200 km sub scoarța terestră, există hidrogen. Așadar, aceste diamante pot fi cosmice.
  • S-a format în urma exploziei unei stele: Stephen Haggerty (cercetător geolog la Universtatea Internațională din Miami) consideră că diamantul negru s-a format în urma exploziei unei supernove acum 3,8 miliarde de ani. Explozia a avut loc în afara sistemului nostru solar iar praful stelar rezultat s-a condensat în asteroizi. Aceștia au lovit Pământul în urmă cu 2,3 miliarde de ani chiar în zonele de contact unde se găsesc diamantele negre acum (sursa: http://blog.coriolan.ro/2019/11/15/diamantul-negru-i-am-descoperit-secretele/)