„Am decis să nu am întâlniri cu bărbaţi şi nici să mă mai culc cu cineva”

„Am decis să nu am întâlniri cu bărbaţi şi nici să mă mai culc cu cineva”

O bloggerita din Statele Unite a decis sa ia atitudine impotriva relatiilor ocazionale, propunandu-si sa nu faca sex timp de un an: „Să nu ai o relaţie de cuplu nu înseamnă să fii lipsit de dragoste”. In urma acestei experiente, Tabatha a povestit cum a decurs perioada de abstinenta. 

„Nu am vrut să am o relaţie sexuală sau orice relaţie care… să mă ţină pe loc sau care să ma împiedice să fiu autosuficientă din punct de vedere emoţional, aşa că am decis să nu mai am întâlniri cu bărbaţi şi nici să mă culc cu cineva,” a declarat aceasta pentru publicaţia Huffington Post.

Bloggeriţa din Ohio, SUA, explică pe blogul ei faptul că nu a fost niciodată singură de-a lungul vieţii ei de adult şi crede că frica de a nu avea alături pe cineva a determinat-o să aibă relaţii care i-au făcut mai mult rău decât bine şi care erau mai puţin decât merita. Tabatha nu doar că şi-a făcut această promisiune, dar a şi gândit o listă de „reguli incomplete”, după cum le-a numit, ale singurătăţii autoimpuse care include, printre altele, şi regulile „Nu vei intra pe site-uri de dating” şi „Nu te vei văita că nu ai pereche”. „Să nu ai o relaţie de cuplu nu înseamnă să fii lipsit de dragoste”.

După doar câteva luni, Tabatha a descoperit că energia şi timpul pe care şi le canaliza spre întâlnirile cu bărbaţi sau în sexul ocazional au putut fi, în schimb, canalizate spre relaţiile cu copiii şi cu prietenii ei. „Să nu ai o relaţie de cuplu nu înseamnă să fii lipsit de dragoste”, spune Tabatha. „Nu înseamnă să te condamni la o viaţă plină de singurătate. Poţi găsi dragoste în moduri diferite de la oameni diferiţi şi înveţi să accepţi acest lucru, într-un mod în care poate că nu erai deschis să o faci până în acel moment.”

O altă regulă urmată de Tabatha este şi aceea de a nu a se însoţi cu sau de a căuta compania unor persoane doar pentru a nu se simţi singură. Este vorba despre prieteni sau prietene „surogat”, alături de care rămâneţi nu pentru că vă face plăcere, ci pentru că vă este teamă de singurătate. Bloggeriţa recomandă petrecerea timpului cu persoanele cu care vă face realmente plăcere să fiţi. Una din învăţămintele Tabathei este şi aceea că trebuie să vă iertaţi fiecare nereuşită sau deziluzie, iar regula derivată din aceasta este: „Vei învăţa să spui nu într-un mod care nu te va face să te simţi prost şi care nu-i va face pe oameni să se simtă respinşi sau atacaţi. Vei face lucruri care te vor face fericită şi vei deveni din ce în ce mai impermeabilă la umilinţele şi la atacurile aplicate de cei din jurul tău asupra ta. Acele persoane nu ştiu încă să petreacă timp cu ele însele, într-un mod confortabil”.

sursa: adevarul.ro

photocredit: pinterest.com