test

Află ACUM pașii pentru împrospătarea hainelor tale

Află ACUM pașii pentru împrospătarea hainelor tale

Majoritatea se bazează pe faptul că mașina de spălat îndeplinește sarcina neplăcută de a spăla haine. Fie că este vorba de îmbrăcăminte obișnuită, precum pantaloni, bluze sau tricouri, fie că speli haine cu mai mult material, precum lenjerie de pat sau perdele, trebuie să recunoști că mașina de spălat ți-a făcut viața mai ușoară până acum. Se întâmplă însă, ca hainele să nu mai aibă mirosul de balsam sau detergent cu care ești obișnuit. De cele mai multe ori, lipsa de menținere în stare bună a mașinii de spălat poate fi cauza mirosului neplăcut din hainele tale. Dacă vrei să vezi cum poți întreține corect mașina de spălat, citește în continuare acest articol.

Iată pașii prin care îți poți menține hainele în stare perfectă!

Curăță mașina

Dacă hainele tale miros, este necesar să faci o curățare profundă a mașinii de spălat.  Problemele apar în momentul în care mașina începe să își piardă din eficiență, după un timp. Este posibil să observi că hainele nu mai ies la fel de curate. Principalul motiv pentru care se întâmplă acest lucru este depunerea de reziduuri, situație care se întâmplă frecvent, mai ales în zonele cu apă dură. În această situație este bine să cureți mai des mașina.

Lasă ușa deschisă

Nu închide ușa mașinii de spălat după ce ai folosit-o. Aceasta este una dintre cele mai mari cauze ale hainelor cu miros neplăcut. Nu te teme că în cuva mașinii se va aduna murdărie sau se va strânge praful. Este important ca ușa să fie deschisă cel puțin 15 minute după ce programul acesteia s-a terminat. Chiar dacă ciclul de spălare s-a încheiat, în cuva mașinii încă este umezeală.

Curăță dozatorul de detergent

Mașinile de spălat automate au recipient separat pentru detergent și balsam. Acestea amestecă automat substanțele și le toarnă în cuvă, proces ce pare să fie destul de curat. Cu toate acestea, utilizarea îndelungată, fără nicio spălare, favorizează apariția de bacterii.

Alege detergentul potrivit

Dacă ești în căutarea unei mașini noi, atunci ai în vedere, odată cu achiziționarea ei, ce produse sunt recomandate pentru spălare. În funcție de materialul hainelor, atât detergentul, cât și programul de spălare trebuie alese cu atenție. În cazul în care nu ești mulțumit de mașina ta de spălat actuală, poți cumpăra o mașină de spălat rufe de la Dexo, care îți va asigura o curățare profundă a hainelor simplu și rapid. Nu uita să verifici cu atenție instrucțiunile înainte!

Verifică furtunele

Majoritatea mașinilor de spălat au trei furtune, dintre care două sunt de orificii de admisie, iar unul este de evacuare. Asigură-te că orificiile sunt corect conectate la sursa de apă și nu au scurgeri sau fisuri. Verifică starea furtunului de evacuare, fiindcă este posibil ca acesta să scoată apa murdara, fapt care poate duce la blocarea conductei. 

De fiecare dată când ieși din casă îți dorești ca hainele tale să își păstreze prospețimea. Fie că vrei o mașină de spălat nouă sau ai deja una veche acasă, este important să o protejezi, astfel încât, în viitor, să nu ai probleme nici cu mirosurile neplăcute, nici cu defecțiunile.

 

Sursă foto: Pexels.com