5 lucruri pe care să le faci înainte să-ți cumperi o pereche nouă de teniși

5 lucruri pe care să le faci înainte să-ți cumperi o pereche nouă de teniși

Încălțămintea sport este esențială, atât în garderoba femeilor, cât și în cea a bărbaților. Cu ajutorul tenișilor sau a adidașilor, obții confort și reușești să compui ținute reușite, indiferent de eveniment.

 

Pentru a fi sigur că ai făcut alegerea potrivită în ceea ce privește încălțămintea sport, trebuie să ții cont de câteva reguli. Iată care sunt acestea, din rândul de mai jos!

Gândește-te la bugetul de care dispui

Cu siguranță îți dorești o pereche de pantofi sport de la un designer celebru, însă prețul pe care vei fi nevoit să-l plătești va fi mai mare decât cel pe care ți-l permiți. Totuși, dacă nu ești dispus să faci o asemenea investiție, alege modele clasice de încălțăminte sport, care nu se demodează odată cu trecerea timpului. Alege teniși confecționați din materiale de calitate, pe care îi poți purta indiferent de anotimp. Descoperă gama de teniși pentru bărbați de pe site-ul Etopsport, la prețuri avantajoase, pe care să-i porți la ținutele de zi cu zi!

Verifică-ți cu atenție garderoba

Cu alte cuvinte, ai cu ce să asortezi tenișii pe care vrei să-i cumperi? Dacă garderoba ta este compusă doar din articole vestimentare basic, în nuanțe de alb, bej și negru, probabil tenișii neon nu au ce să caute în pantofar.

 

Pentru a nu te supăra atunci când îți dai seama că ai cumpărat o pereche de pantofi sport și nu ai cu ce să o porți, renunță la shoppingul din impuls și gândește-te la outfituri cu care poți asorta tenișii. Dacă îți dai seama că nicio haină din dressing nu se potrivește cu tenișii de pe raft, este indicat să cauți altă pereche, fără să ai regrete.

Cunoaște-ți măsura potrivită la pantofi

Chiar dacă știi cât porți la picior, ai în vedere că măsurile diferă de la un brand la altul. Pentru că jumătate de număr la teniși poate face diferența, este recomandat să probezi pantofii sport în mai multe mărimi, până o găsești pe cea în care te simți cel mai confortabil.

 

Există și cazuri în care mărimile nu se potrivesc calapoadelor. Măsoară întotdeauna cu atenție talpa și pune întrebări în legătură cu dimensiunile tenisilor pe care vrei să-i cumperi. Fii atent și la lățimea piciorului și nu alege pantofi sport care te strâng, gândind că materialul se lasă în timp.

Ține cont de materiale

În momentul achiziționării încălțămintei sport, uită-te cu atenție la materialul din care este confecționată. Cea mai bună alegere este pielea naturală, un material durabil și rezistent în timp. Cauți o pereche de teniși din piele mată sau lucioasă? Uită-te și în interiorul pantofilor sport! O încălțăminte de calitate se confecționează în totalitate din piele, fără alte adaosuri de material.

Fii atent la politica de schimb sau de retur

Fie că vorbim despre magazinele fizice sau cele online, fii atent la politica de retur și la cea de schimb. Dacă ai posibilitatea să mergi într-un magazin clasic, probează tenișii înainte să-i cumperi.

 

Plimbă-te prin magazin cu noii pantofi sport, pentru a observa dacă te simți confortabil sau dacă te incomodează în timpul mersului. Cele mai bune branduri sunt cele care oferă transport sau măcar retur gratuit, astfel încât să nu ai griji atunci când comanzi pantofii sport.

 

Adaugă perechi noi de teniși în garderoba ta, pe care să-i integrezi în ținute impecabile, îndrăznețe și confortabile.