3 trucuri pentru a alege încălțăminte confortabilă

3 trucuri pentru a alege încălțăminte confortabilă

Pantofii devin aliați de nădejde, atunci când vrem să accesorizam corect o ținută, care nu poate fi completă în alt mod. Totuși, nu doar ținuta poate fi compromisă de alegerea încălțămintei nepotrivite, ci și sănătatea picioarelor. Astfel, pe lângă aspectul pantofilor, sunt importante și calitatea și confortul pe care ți-l oferă. Vrei să știi cum poți să alegi încălțăminte confortabilă, indiferent de model? Ia în calcul următoarele sfaturi:

Notează lungimea și lățimea pantofilor pe care îi ai deja

Ai pantofi în care te simți bine, dar vrei să cumperi o pereche nouă? Măsoară lungimea și lățimea încălțămintei pe care o ai deja în dressing, astfel încât să corespundă cu pantofii pe care vrei să îi achiziționezi. Totuși, ține cont că fiecare firmă care produce încălțăminte poate avea mărimi diferite. Astfel, dacă vrei să cumperi adidași marca Adidas de bărbați, măsoară-ți, cu atenție, picioarele, consultă tabelul de mărimi și probează-i imediat cum primești coletul.

Indiferent de model, pantofii trebuie să ți se potrivească perfect și să-ți țină piciorul ferm. Dacă sunt prea largi, îți alunecă piciorul și-ți pierzi echilibrul. În plus, dacă porți încălțăminte nepotrivită, te vei confrunta cu dureri, bătături sau chiar sângerări. Evită și pantofii care îți strâng degetele, în special când alegi pantofii cu toc.

Probează încălțămintea la finalul zilei

În cazul încălțărilor cu toc dar și a perechilor din piele, nu proba dimineața! Fă acest lucru la sfârșitul zilei, pentru că picioarele vor fi mai umflate în urma activităților zilnice. În acest fel, nu riști ca încălțămintea să te strângă a doua zi și îți poți face o idee despre modul în care te simți încălțat într-o pereche de pantofi. 

Renunță la pantofii care nu ți se potrivesc

Există și reguli utile de care să ții cont atunci când vrei să achiziționezi o pereche de pantofi:

  • Atunci când probezi încălțămintea, asigură-te că există cel puțin 1 centimetru distanță între degetul mare și vârful pantofilor. În acest fel, nu vei avea presiune pe degete, iar încălțămintea nu te va strânge, în timp ce mergi.
  • Indiferent dacă probezi într-un magazin sau acasă, verifică dacă încălțările sunt confortabile. Fă câțiva pași și nu te baza pe faptul că materialul se lasă cu timpul.
  • Ai comandat o pereche de pantofi de mărimea ta, dar nu ți se potrivesc? Renunță la ei, pentru că mărimile diferă în funcție de țara din care comanzi sau de producător, și cere un număr mai mare sau mai mic.
  • La fel de importantă este și lățimea pantofilor, nu doar lungimea lor. Dacă observi că aceștia te strâng în lateral, caută alt model sau o mărime mai mare, în care să te simți confortabil.

 

Aceste sfaturi sunt esențiale pentru a cumpăra pantofii potriviți, indiferent de material sau de model. Dacă alegi încălțămintea nepotrivită, te poți confrunta cu bătături, sângerări sau chiar deformări ale degetelor, pe termen lung.