Rețete de cocktailuri cremoase

Loading ad ...

Rețete de cocktailuri cremoase

În cazul în care ai chef de o băutură răcoritoare și în același timp deosebită, vă invităm să încercați cele mai bune cocktailuri cremoase. Sunt ușor de preparat, iar ingredientele sunt simplu de găsit.


Green Peace 1

Ingrediente
3 cuburi de gheata
1,5 cl votca
1 cl brandy de caise
1,5 cl vermut “dry”
1,5 cl Pisang Ambon
suc natural de ananas
1 cireasa de cocteil

greenpeaceMod de preparare
Se amesteca intr-un pahar inalt cuburile de gheata cu votca, brandy, vermut si Pisang Ambon (bautura alcolica din banane). Se umple paharul cu suc de ananas. Cireasa se asaza pe marginea paharului

Tigerlilly

Ingrediente
125 g caise din conserva
2 l.s. zeama de lamaie
1 cl rom alb
1/2 l.s. zafar
100 g lapte acru 1,5% grasime

coaja rasa de la o lamaie
zahar tos
1/2 albus
1 cub de gheata

Mod de preparare
TigerlillySe omogenizeaza cu mixerul caisele, zeama de lamaie, romul si zaharul. Se adauga laptele acru si se amesteca cu mixerul pe turatia cea mai mica. Se amesteca coaja de lamaie cu zahar tos si se toarna albusul pe o farfurie mica. Marginea paharului se trece prin albus si pe urma in amestecul de zahar si coaja de lamaie. Se lasa sa se usuce. I pahar se pune mai intai cubul de gheata si cu grija se toarna bautura deasupra.

Twist de menta

Ingrediente
frunze proaspete de menta
1/2 l.s. zahar
1/2 l.c. zeama de lamaie
1 v.d.c. coaja rasa de lamaie
125 g iaurt de lapte smantanit
1 cl lichior de menta verde
1 glob inghetata de menta sau de lamaie
1 felie lamaie nestoarsa

Mod de preparare
Cateva frunze de menta se taie marunt si se amesteca cu zahar, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Iaurtul se pune intr-un castron si se amesteca cu compozitia din frunze de menta. Gheata se pune intr-un pahar si deasupra se pune compozitia de iaurt. Bautura se orneaza cu frunze de menta si cu o felie de lamaie

Orange Egg Nogg

Ingrediente
4 cl Cointreau
4 cl sirop de portocale
4 cl lapte
2 cl smantana
1 ou
3 cuburi de gheata
1 portocala mica, nestoarsa

Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de portocala se agita puternic intr-un pahar shaker si se strecoara intr-un pahar (tumbler). Paharul se orneaza cu portocala. Bautura se serveste imediat.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte

Grand Egg Nogg

Ingrediente
4 cl coniac
4 cl Grand Marnier
4 cl smantana
2 cl lapte
1 cl sirop de zahar
1 galbenus
3 cuburi de gheata
1 felie de portocala nestoarsa

Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de felia de portocala se agita puternic intr-un shaker si se strecoara intr-un pahar inalt. Paharul se orneaza cu portocala.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte.

Baltimore Egg Nogg

Ingrediente
2 cl coniac
2 cl rom
2 cl Madeira (vin dulce de Madeira)
12 cl lapte
1 galbenus
3 cuburi de gheata
nucsoara rasa

Mod de preparare
Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se strecoara intr-un pahar inalt. Bautura se completeaza cu lapte si deasupra se presara putina nucsoara.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte

Mic dejun Egg Nogg

Ingrediente
3 cl coniac
3 cl curacao albastru
1 cl sirop de zahar
6 cl lapte
1 ou
3 cuburi de gheata

Mod de preparare
Toate ingredientele se agita puternic intr-un shaker. Bautura se strecoara intr-un pahar inalt.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte

 

 

Loading ad ...