Rețete de cocktailuri cremoase
În cazul în care ai chef de o băutură răcoritoare și în același timp deosebită, vă invităm să încercați cele mai bune cocktailuri cremoase. Sunt ușor de preparat, iar ingredientele sunt simplu de găsit.
Ingrediente
3 cuburi de gheata
1,5 cl votca
1 cl brandy de caise
1,5 cl vermut “dry”
1,5 cl Pisang Ambon
suc natural de ananas
1 cireasa de cocteil
Mod de preparare
Se amesteca intr-un pahar inalt cuburile de gheata cu votca, brandy, vermut si Pisang Ambon (bautura alcolica din banane). Se umple paharul cu suc de ananas. Cireasa se asaza pe marginea paharului
Tigerlilly
Ingrediente
125 g caise din conserva
2 l.s. zeama de lamaie
1 cl rom alb
1/2 l.s. zafar
100 g lapte acru 1,5% grasime
coaja rasa de la o lamaie
zahar tos
1/2 albus
1 cub de gheata
Mod de preparare
Se omogenizeaza cu mixerul caisele, zeama de lamaie, romul si zaharul. Se adauga laptele acru si se amesteca cu mixerul pe turatia cea mai mica. Se amesteca coaja de lamaie cu zahar tos si se toarna albusul pe o farfurie mica. Marginea paharului se trece prin albus si pe urma in amestecul de zahar si coaja de lamaie. Se lasa sa se usuce. I pahar se pune mai intai cubul de gheata si cu grija se toarna bautura deasupra.
Twist de menta
Ingrediente
frunze proaspete de menta
1/2 l.s. zahar
1/2 l.c. zeama de lamaie
1 v.d.c. coaja rasa de lamaie
125 g iaurt de lapte smantanit
1 cl lichior de menta verde
1 glob inghetata de menta sau de lamaie
1 felie lamaie nestoarsa
Mod de preparare
Cateva frunze de menta se taie marunt si se amesteca cu zahar, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Iaurtul se pune intr-un castron si se amesteca cu compozitia din frunze de menta. Gheata se pune intr-un pahar si deasupra se pune compozitia de iaurt. Bautura se orneaza cu frunze de menta si cu o felie de lamaie
Orange Egg Nogg
Ingrediente
4 cl Cointreau
4 cl sirop de portocale
4 cl lapte
2 cl smantana
1 ou
3 cuburi de gheata
1 portocala mica, nestoarsa
Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de portocala se agita puternic intr-un pahar shaker si se strecoara intr-un pahar (tumbler). Paharul se orneaza cu portocala. Bautura se serveste imediat.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte
Grand Egg Nogg
Ingrediente
4 cl coniac
4 cl Grand Marnier
4 cl smantana
2 cl lapte
1 cl sirop de zahar
1 galbenus
3 cuburi de gheata
1 felie de portocala nestoarsa
Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de felia de portocala se agita puternic intr-un shaker si se strecoara intr-un pahar inalt. Paharul se orneaza cu portocala.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte.
Baltimore Egg Nogg
Ingrediente
2 cl coniac
2 cl rom
2 cl Madeira (vin dulce de Madeira)
12 cl lapte
1 galbenus
3 cuburi de gheata
nucsoara rasa
Mod de preparare
Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se strecoara intr-un pahar inalt. Bautura se completeaza cu lapte si deasupra se presara putina nucsoara.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte
Mic dejun Egg Nogg
Ingrediente
3 cl coniac
3 cl curacao albastru
1 cl sirop de zahar
6 cl lapte
1 ou
3 cuburi de gheata
Mod de preparare
Toate ingredientele se agita puternic intr-un shaker. Bautura se strecoara intr-un pahar inalt.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte