Reţeta zilei: Crap umplut cu ciuperci
Iubitorii de preparate culinare din peşte vor aprecia cu siguranţă Crap umplut cu ciuperci.
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg, 500g ciuperci proaspete, 2 leg. pătrunjel, 500 g roşii, 250 ml vin alb sec, 100 ml ulei de măsline, sare, piper
Timp preparare: 45 minute – 4 porţii
Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se sărează şi se piperează. Ciupercile se spală, se taie felii, se călesc, împreună cu pătrunjelul tocat, în uleiul de măsline. Se aşază peştele într-o tavă unsă cu ulei şi se umple cu o parte din ciuperci. Restul de ciuperci şi roşiile se pun împrejurul peştelui; se pune vinul, se potriveşte de sare şi piper şi se bagă la cuptor pentru cca. 30 de minute, la foc potrivit.