Gastronomie

Vin Sărbătorile! Cum se prepară slăninuța afumată fără șoric

Slăninuța afumată fără șoric este unul dintre cele mai vechi și mai apreciate preparate culinare tradiționale românești. Iată cum se prepară: ...

Vin Sărbătorile! Carne de porc, vită, vițel sau miel la grătar

Vă invităm să încercați câteva rețete pentru fripturile tradiționale de Sărbătorile de Crăciun și Anul Nou din carne de porc, de vită și miel. ...

Vin Sărbătorile! Te învățăm să prepari acasă caltaboși

Românii nu concep să nu aibă pe masa de Crăciun caltaboși tradiționali, preparați din organe proaspete  de porc. Vă invităm să încercați rețeta propusă de CDnews.ro pentru aceste sărbători. ...

Cum se fac carnații din carne de porc?

Pentru ca nu putem vorbi despre sărbătorile de Craciun daca pe masa din familie nu avem carnati preparati in casa, va propunem o retetă pentru a transforma carnea de porc in adevarate delicatese. Carnatii din carne de ...

Salata, cel mai bun prieten al tău atunci când ții post

Dacă ții post și nu mai știi ce să mănânci, te invităm să încerci câteva salate deosebit de gustoase. Pentru astăzi, vă propunem rețetele a cinci salate: de ciuperci marinate, de morcovi, de orez, de ...

Vin Sărbătorile! Prelucrarea și prepararea produselor din carne de porc

După tăierea porcului, pentru a ne putea ospăta ca la carte din preparatele specifice Sărbătorilor de Crăciun, carnea de porc va trebui transformată în cârnați, mușchi afumat, tobă, caltaboși, slănină și ...

Dulciuri de post: Pricomigdalele

Chiar dacă respectăm postul Crăciunului asta nu înseamnă că nu putem sa ne delectăm cu numeroase preparate culinare absolut delicioase. Pricomigdalele sunt desertul ideal de post și sunt în același timp foarte ...

Te învățăm să prepari baclava acasă

Desert de origine orientală, baclavaua este o delicatesă foarte populară în rândul românilor. Nu este complicat de preparat, însă este recomandat a fi servită la o zi după ce a fost gătită. ...

Desertul zilei: Biscuiți sprițați

Dacă vi s-a făcut poftă de un desert delicios, dar care să fie ușor de preparat, vă propunem să încercați Biscuiți sprițați, o rețetă care în mod sigur vă va aduce aminte de dulciurile de odinioară. ...

Secrete gastronomice românești: Pomana porcului

Pentru cei care se pregătesc de tradiționala tăiere a porcului de Crăciun, CDnews.ro reamintește cum se prepară celebra și delicioasa Pomana porcului. ...