Desertul verii: Tort mousse ciocolată în 3 culori

Desertul verii: Tort mousse ciocolată în 3 culori

CDnews vă propune reţeta unui desert de neuitat: Tort mousse ciocolată în 3 culori. Se prepară în trei ore, iar combinaţia de trei feluri de ciocolată şi frişcă vă va delecta papilele gustative. Este un desert ideal de consumat în zilele toride de vară, atunci când temperaturile ridicate vă împiedică să serviţi preparate foarte dulci. Răcoritor, fin şi elegant, acest desert va deveni imediat unul din preferatele dumneavoastră.

Ingrediente pentru 12 persoane

Blat
100 g Zahar pudra Castello
20 g Cacao natur pudra Castello
1 varf Sare iodata fina Castello
60 g migdale sau nuci pisate
4 buc albus ou
25 ml aroma rom
Crema
375 g Frisca lichida Pilos
250 g Ciocolata alba Firstnice
30 g Gelatina alimentara Castello
200 g Ciocolata amaruie Firstnice
320 g frisca batuta
160 g ciocolata lapte

Blatul la tort 3 mousse de ciocolată:

• 60 grame migdale sau nuci pisate
• 100 grame zahăr pudră
• 20 grame cacao
• 4 albuşuri de ouă
• 1 praf sare
• 1 fiolă rom
Mousse de ciocolată albă
• 125 mililitri frişcă lichidă
• 250 grame ciocolată albă
• 110 grame frişcă bătută
10 grame gelatină
Mousse de ciocolată cu lapte 508x318_tort-cu-trei-feluri-de-ciocolata-133944
• 125 mililitri frişcă lichidă
• 160 grame ciocolată cu lapte
• 10 grame gelatină
• 100 grame frişcă bătută
Mousse de ciocolată amăruie
• 125 mililitri frişcă lichidă
• 200 grame ciocolată amăruie
• 110 grame frişcă bătută
• 110 grame frişcă bătută
• 10 grame gelatină
Mod de preparare
1.Blatul la tort 3 mousse de ciocolată

Migdalele pisate (nucile pisate) se amestecă cu 60 g zahăr pudră şi cacaua.
Albuşurile se bat spumă cu 40 g zahăr pudră şi un praf de sare. Peste albuşurile spumă se adaugă amestecul de migdale (nuci) şi se amestecă uşor cu lingura.
Se răstoarnă într-o formă detaşabilă (cu diametru de 26 cm) unsă cu unt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute.Se lasă la răcit.

2 Mousse de ciocolată albă
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!

La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează.

3 Mousse de ciocolată cu lapte

Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!

La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata cu lapte ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează.

4 Mousse de ciocolată amăruie
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă!

La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata amăruie ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează.

5 Peste blatul rece se adaugă primul strat de mousse de ciocolată albă.
Se dă la rece aproximativ 1 oră, ca să se întărească suficient pentru următorul strat de mousse.
După ce s-a întărit primul strat, se adaugă cel de-al doilea strat de mousse de ciocolată cu lapte. Se bagă din nou la rece timp de o oră.

În final se adaugă cel de-al treilea strat de mousse de ciocolată amăruie şi se ţine la rece până se întăreşte şi acest ultim strat. Se desface partea detaşabilă.