WU Executive Academy lanseaza programul post-universitar “Data Science” pentru cea mai noua specializare a managerilor: “Data Scientist”

WU Executive Academy lanseaza programul post-universitar “Data Science” pentru cea mai noua specializare a managerilor: “Data Scientist”

Specializarea emergenta de “Data Scientist” este considerata de cativa ani una dintre cele mai promitatoare cariere ale viitorului, avand in vedere volumul tot mai mare de date disponibile in societatea de astazi si nevoia de experti capabili sa le filtreze si sa le interpreteze in avantajul companiilor. Ca raspuns la aceasta cerere, WU Executive Academy, parte a Vienna University – cea mai mare universitate de business din Europa, a dezvoltat programul post-universitar “Data Science”, in cadrul caruia managerii invata sa obtina maximum de beneficii in business, folosindu-se de analiza datelor pe care le au la dispozitie. Cursul se va desfasura in Viena, cu predare in limba engleza si va incepe pe data de 8 noiembrie 2017.

Programul “Data Science” pune accent pe abordarea practica a domeniului, cursurile fiind axate chiar pe studii de caz ale companiilor din care participantii provin. Astfel, pe parcursul programului, viitorii specialisti in analiza datelor isi vor putea transfera direct la locul de munca pregatirea dobandita la orele de curs. Trainingul va acoperi fiecare etapa a procesului de analizare si interpretare a datelor – analiza exploratorie si manipularea datelor, modelarea, validarea si curatarea datelor, vizualizarea si comunicarea lor, dezvoltarea de concluzii strategice corecte.

“Abordarea noastra este una interdisciplinara si orientata catre echipa. Pe langa abilitatile tehnice, specialistii in prelucrarea si analiza datelor au nevoie, in primul rand, de o intelegere de ansamblu a domeniilor de aplicare. Pentru a arata ce se poate obtine cu ajutorul datelor, intai trebuie sa risipim miturile existente, demonstrand intr-o maniera practica modul in care sa lucram cu ele, ce probleme putem intampina si ce este realizabil din punct de vedere tehnic si legal. Mai mult decat atat, in cadrul cursului analizam o multitudine de exemple reale si de succes de aplicare a stiintei datelor in cadrul corporatiilor, scopul fiind de a familiariza participantii cu potentialul pe care il pot debloca prin folosirea strategica si creativa a lor.” a declarat Prof. Axel Polleres, Director Academic al programului.

Programul “Data Science” se adreseaza profesionistilor care doresc sa optimizeze procesul de luare a deciziilor corporative, inclusiv directori de conducere si manageri de produse dintr-o gama variata de domenii, precum marketing, finante sau managementul lantului de aprovizionare, sau industrii precum consultanta in management, IT sau asistenta medicala. Programul se desfasoara in Viena, in perioada Noiembrie 2017 – Martie 2018, fiind structurat in 3 module de cate 4 zile fiecare, cu predare in limba engleza.

“Ca universitate, avem un interes deosebit pentru profesionalizarea meseriilor, lucru valabil inclusiv in cazul carierelor moderne precum cea de specialist in analiza datelor. Suntem mandri ca putem contribui la acest proces prin intermediul programului nostru Data Science. Scopul nostru este de a furniza cunostintele si instrumentele de care companiile au nevoie, luand in considerare, de asemenea, responsabilitatea sociala in ceea ce priveste gestionarea datelor.” a declarat prof. Barbara Stöttinger, decanul WU Executive Academy.

Despre WU Executive Academy:

WU Executive Academy este parte a Vienna University of Economics and Business (WU), cea mai mare universitate de business din Europa si una din cele doua universitati de afaceri din lume vorbitoare de limba germana care indeplinesc standardele inalte ale acreditarilor AACSB, AMBA si EQUIS. Cu o traditie de peste 100 de ani, WU este unul dintre principalii furnizori de educatie manageriala in Europa Centrala si de Est, programele si rezidentiatele sale desfasurandu-se in peste 15 tari de pe trei continente. Portofoliul WU Executive Academy include atat programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, cat si certificari universitare, programe corporate si diverse seminarii.

Mai multe detalii despre program pot fi accesate aici:

https://executiveacademy.at/en/programs/executive-education/short-programs/data-scientist/