Windows 10 sau Windows 7? Ce sistem de operare sa alegi

Windows 10 sau Windows 7? Ce sistem de operare sa alegi

Ar putea parea evident intotdeauna sa rulati cel mai recent si cel mai bun sistem de operare Microsoft pe computer. Dar multe persoane nu sunt de acord. Windows 10 a depasit recent Windows 7 ca fiind cea mai populara versiune a Windows si, in ciuda sfarsitului sau oficial de asistenta din Ianuarie 14 2020, aproape pana la 38% dintre oameni isi mentin sistemului de operare Windows 7 instalat in calculatoarele lor de aproape 10 ani.

Desi are un loc corect in inima consumatorilor, diferentele drastice ale Windows 7 fata de Windows 10 ar putea fi un motiv pentru care retineti un upgrade mult asteptat. In acest ghid, aruncam o privire la unele dintre cele mai mari zone in care converg cele doua. De asemenea, poate doriti sa cititi si articolul nostru despre cum sa faceti un upgrade la Windows 10 si sa obtineti o nou cheie de licenta.

Aspectul: Meniul de Start si Aplicatii

Windows 7 pastreaza traditia din versiunile anterioare, cum ar fi Windows XP si Windows 98 si dispune de o interfata de utilizator familiara, simplista si usor de inteles. Vrei sa-ti gasesti un programul anume? Pur si simplu apasati butonul Start si il vei gasiti in lista. Doriti sa adaugati rapid o imprimanta sau sa vizitați panoul de control? Pur si simplu faceti click pe linkul din partea dreapta a meniului Start. In afara de aspectul fantezist „Aero” si cel de sticla, nu exista ceva care sa iti distraga atentia sau ceva care sa iti iasa in cale. Toate informatiile si setarile importante pe care le doriti sunt de obicei acolo, in fata si centru.

Impreuna cu capacitatea de a-si schimba culorile si de a personaliza in continuare elemente din meniul Start, Windows 10 agita lucrurile si reintroduce o caracteristica din Windows 8 cunoscuta sub numele de Live Tiles. Unele aplicatii din Windows 10 nu numai ca pot fi instalate direct ca fisiere .exe, dar si descarcate printr-o platforma cunoscuta sub numele de Microsoft Store. Aceste aplicatii vor avea Live Tiles in partea dreapta a meniului Start.

In mod implicit, unele dintre aceste Live Tiles sunt fixate langa lista de aplicatii desktop si intentioneaza sa va arate informatii rapide despre vreme, sport si multe altele dintr-o privire rapida. Meniul Start Windows si Live Tiles de la Windows 10 sunt de asemenea puternic optimizate pentru dispozitivele cu ecran tactil mai noi, iar Microsoft planuieste cateva imbunatatiri pentru o experienta mai buna si placuta a utilizatorilor.

citeste mai mult