Vrei o baie chic dar sigură? Investește în cele mai potrivite piese și accesorii!

Vrei o baie chic dar sigură? Investește în cele mai potrivite piese și accesorii!

Dacă vrei să-ți renovezi baia, trebuie să iei în calcul că aceasta trebuie să fie nu doar elegantă și funcțională, dar și mult mai sigură și mai accesibilă. Spațiile mici, suprafețele netede, obiectele dure și apa fierbinte pot face ca o astfel de încăpere să devină periculoasă. De aceea, este indicat să găsești cele mai bune soluții de amenajare, astfel încât riscul de accidentare să fie redus.

Iată ce trebuie să iei în calcul pentru a amenaja o baie chic dar sigură!

 

  • Alege cada potrivită

 

Dacă vei alege cada de baie potrivită, atunci vei petrece destul de mult timp acolo relaxându-te. Și, ținând cont de faptul că este o investiție pe termen lung, este important să iei în calcul toate aspectele legate de alegerea acesteia, astfel încât să fie sigură atât pentru copii, cat și pentru adulți sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

Este recomandat ca, atunci când alegi un model, să optezi și pentru montarea anumitor accesorii, precum tetiere moi și confortabile, mânere ergonomice și practice sau ușă etanșă laterală, pentru facilitarea accesului.

Mai mult, poți opta și pentru unele elemente suplimentare de lux, precum jeturile spa pentru hidroterapie, cu ajutorul cărora calmezi durerile musculare și ai parte de un masaj relaxant de fiecare dată când faci baie. Alege, de preferință, un model prevăzut cu o baterie pentru cadă cu mâner, nu una care este greu de manevrat.

 

  • Modernizează dușul

 

Dacă cineva folosește chiuveta sau toaleta în timp ce faci duș, apa devine mai fierbinte sau mai rece, nu-i așa? Dacă da, poți utiliza o supapă de echilibrare a presiunii. Aceasta are rolul de a detecta fluctuațiile din robinet și de a le ajusta, astfel încât temperatura să fie optimă.

Pe lângă instalarea barelor de prindere, poți amenaja dușul în așa fel încât să fie mai accesibil. Unul fără prag la intrare, de exemplu, facilitează accesul tuturor în interior. De asemenea, comenzile trebuie setate astfel încât apa să poată fi pornită și temperatura reglată înainte ca aceasta să ajungă pe corp. Un robinet cu manetă și un cap de duș reglabil sunt ideale în acest sens.

 

  • Instalează bare de sprijin și de susținere

 

Este ideal să montezi bare de susținere din oțel inoxidabil pe un perete al băii, căci acestea au rolul de a preveni căderea și le pot facilita accesul celor cu probleme de mobilitate. Asemănătoare cu cele pentru prosoape, sunt concepute pentru a suporta o greutate mare și pot ajuta la păstrarea echilibrului în zonele alunecoase de lângă cadă sau duș.

 

  • Asigură-te că baia este accesibilă

 

Ține cont de rolul ei funcțional și  alege o oglindă de baie mare sau una obișnuită, dar montată suficient de jos pentru ca oamenii de toate înălțimile să o poată folosi.

Pentru a preveni electrocutarea accidentală, toate prizele electrice din baie trebuie să aibă protecție anti-umiditate, cu capac, în conformitate cu toate reglementările de securitate. 

Pentru mai multă siguranță în timpul nopții, poți instala o lumină de veghe la intrare. Un astfel de produs are o varietate de forme și modele, inclusiv cu becuri LED, senzori de mișcare și funcții de pornire/oprire automată.

Căderile sunt cele mai frecvente accidente în baie, de aceea este recomandat să găsești un model potrivit de gresie, care să aibă finisaje antiderapante sau să optezi pentru covorașe speciale.
Bineînțeles, înainte de a ține cont de toate sfaturile de mai sus, este recomandat să evaluezi posibilitățile pe care baia ta ți le oferă, căci dimensiunea acesteia sau poziționarea instalațiilor sanitare îți pot limita sau nu opțiunile. Însă, cu siguranță, gama bogată de piese sau accesorii disponibilă în magazinele de specialitate îți va permite să amenajezi o baie sigură, dar cu stil.

Sursa foto: shutterstock.com