Virusologul FAUCI desființează ideile lui TRUMP: Teoria potrivit căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din Wuhan nu are bază științifică

Virusologul FAUCI desființează ideile lui TRUMP: Teoria potrivit căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din Wuhan nu are bază științifică

Imunologul american Anthony Fauci a declarat, într-un interviu pentru National Geographic, că teoria potrivit căreia coronavirusul ar proveni dintr-un laborator din China nu are o bază științifică, contrazicându-l astfel pe președintele Donald Trump, care a spus, în urmă cu o săptămână, că este convins că noul coronavirus ar fi avut originea într-un laborator de virusologie chinezesc, dar a refuzat să prezinte dovezi.

„Dacă urmărești evoluția virusului la lilieci și la ce se întâmplă acum, dovezile științifice înclină foarte, foarte puternic spre faptul că nu ar fi putut fi manipulat artificial sau intenționat. Totul despre evoluția treptată indică cu tărie că virusul a evoluat în natură”, spune Fauci.

Pompeo: Există probe imense că virusul a plecat din laboratorul din Wuhan

Administrația Trump susține că virusul care a apărut în metropola Wuhan, ar proveni dintr-un laborator, deși comunitatea de intelligence americană susține că noul coronavirus nu este fabricat sau modificat genetic de om.

„Există probe imense că de acolo a plecat”, a insistat secretarul american de stat, Mike Pompeo, într-o declaraţie acordată postului ABC.

China respinge acuzațiile SUA și susțin că Mike Pompeo a „uimit lumea cu acuzații nefondate”. Ziarul Global Times, deținut de statul chinez, a publicat un editorial, citat de CNN, în care este criticată declarația lui Pompeo: „Nu a prezentat nicio dovadă.”