VICE: Am analizat secundele dinainte să-și ia Mircea Badea KO ca să-ți zic unde a greșit

VICE: Am analizat secundele dinainte să-și ia Mircea Badea KO ca să-ți zic unde a greșit

Acest text nu face mișto de Mircea Badea. KO-ul ăla a fost prea dureros.

Uneori, în viață, când privilegiul se transformă în aroganță, un strop de umilință poate să facă minuni. Iar când ești om de televiziune, umilința, ca să-și facă efectul tămăduitor până la capăt, trebuie să fie direct proporțională cu venitul și faima.

Cu ce lecție pleci acasă după ce o țară întreagă a văzut un om de televiziune cu un ego super umflat înghenuncheat de un pseudo-sportiv (sportivii adevărați, cu adevărat profesioniști nu acceptă spectacole de circ, în care să se bată cu amatori entuziaști, fie ei și oameni de televiziune)?

Imediat după gong, prezentatorul Mircea Badea întinde mâna dreaptă – nu e foarte clar dacă încearcă să-și ciocnească mănușa cu cea a adversarului (o formă de salut uzuală înaintea luptei) sau e doar un jab aruncat timid în față, pentru evaluarea distanței și calibrarea unei directe solide de stânga (eventual). De remarcat că, în debutul luptei, Badea se află în poziție de „southpaw”, sau, pe românește, are „gardă inversă” (cu dreapta în față), în condițiile în care, la prima bătaie încasată, cea din noiembrie 2014, a adoptat poziția de gardă „ortodoxă” (cu brațul și piciorul stâng în față). O schimbare radicală de tactică sau ceva întâmplător? Nu cred că voi afla vreodată.

citeste continuarea

photocredit: Can Can