Veste soc! Ion Tiriac abandoneaza lumea sportului

Veste soc! Ion Tiriac abandoneaza lumea sportului

In varsta de 75 de ani, miliardarul Ion Tiriac a anuntat ca paraseste lumea sportului, deoarece nu mai are timpul necesar pentru a se dedica in totalitate. Desi a jucat tenis, Tiriac s-a remarcat mai mult in lumea tenisului ca antrenor si manager pentru jucatori precum Ilie Nastase, Boris Becker, Guillermo Vilas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevici si Marat Safin.

“Perioada mea de sport e terminata. M-am nascut, traiesc, o sa mor in sport, dar nu mai am timpul sa-mi dedic 24 de ore sportului. Acum 30 de ani, la 5 dimineata, puneam mocheta. Am pus pana la 100 de mii de metri patrati de mocheta pentru un turneu de sapte zile”, a spus Tiriac la Dolce Sport.

Fostul tenismen a mentionat ca are deja oameni pregatiti care sa continue munca pe care a inceput-o in urma cu cateva decenii.

“Oamenii astia au invatat multe in 20-30 de ani, evenimentele pe care le facem sunt deosebite, sunt evenimente sociale”, a precizat Tiriac.

A refuzat sa investeasca in fotbal

Asociat în multe rînduri cu Dinamo Bucuresti, Ion Ţiriac nu a avut intenţia de a se implica la echipa din “Ştefan cel Mare”, deşi clubul traversează o perioadă nefastă din punct de vedere financiar, fiind în insolvenţă.

“Eu nu cunosc nici un club de fotbal, inclusiv Real Madrid, care e echipa mea de suflet, care să fie pe profit, să cîştige bani. Dacă te bagi în fotbal, nu te bagi să faci bani”, a spus, recent, Ţiriac.

Ajuns la varsta de 75 de ani, Tiriac are o implicare bogata in tenis, fiind proprietarul turneelor de la Madrid, Bucuresti si Geneva. Fostul tenismen are o avere cotata la 1-1,1 miliarde de euro.

photocredit: ziuanews.ro