Vacanță în Grecia: Cum și când se completează PLF / Condițiile de intrare în Grecia

Vacanță în Grecia: Cum și când se completează PLF / Condițiile de intrare în Grecia

La finalul săptămânii trecute, sute de turiști români au așteptat ore în șir la cozi la punctul de frontieră Kulata- Promachonas pentru a intra în Grecia, iar autoritățile elene au susținut că una dintre principalele cauze a fost că mulți dintre ei nu aveau completat formularul de identificare a pasagerului – PLF (Passenger Locator Form), document care ar trebui completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei. O altă cauză a fost că autoritățile de la frontieră le fac turiștilor, aleatoriu, teste rapide COVID. Care sunt condițiile de intrare în Grecia? În articol, întrebări și răspunsuri pentru turiști.
Mai mulți români au semnalat sâmbătă, pe pagina de Facebook Forum Grecia, că au stat ore în șir la frontiera dintre Bulgaria și Grecia. Ministerul de Externe a transmis că, potrivit datelor comunicate de autoritățile elene, demersurile de verificare la frontieră se realizează cu dificultate deoarece o parte dintre persoanele care sosesc în Grecia nu aveau completat formularul de identificare a pasagerului – PLF (Passenger Locator Form).

Cum se realizează accesul cu mașina

Turiștii pot intra în Grecia prin punctele de trecere ale frontierei Promachonas și Ormenio deschise 24/24 şi Evzonoi şi Nymfaia, în intervalul orar 07:00 – 23:00.
Pentru călătoria cu mașina, pot fi folosite punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, Svilengrad-Ormenio, Evzoni și Nymphaea și pe cale aeriană, prin orice aeroport.
citeste mai mult