VA SCHIMBA FATA CARTIERULUI GIULESTI. Țiriac construiește un complex cu blocuri și de 80 de etaje

VA SCHIMBA FATA CARTIERULUI GIULESTI. Țiriac construiește un complex cu blocuri și de 80 de etaje

Omul de afaceri a început deja demolarea turnului IFMA (Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare), situat pe Calea Giulești, care reprezintă una dintre cele mai înalte construcții din București și din țară – 114 metri, scrie Libertatea.

Turnul pentru testat ascensoare, aflat în apropierea Gării de Nord, a fost finalizat în 1988, însă Ion Țiriac a achiziționat la începutul anilor ’90 cei 25.770 metri pătrați din zona respectivă.

Constructorii au început deja spargerea pereților din partea superioară a clădirii cu ajutorul unei macarale gigant, mai scrie sursa citată.

În locul acestei clădiri, Țiriac a decis să construiască un complex rezidențial impresionant, care să găzduiască atât birouri, apartamente, cât și penthouse-uri dotate cu piscină și SPA interior.

Blocurile cele mai înalte vor avea 80 de etaje, iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este anul 2023.

“Există un proiect spectaculos al domnului Țiriac. Momentan, nu a fost prezentat public pentru că mai sunt detalii de pus la punct. Dar e cert că în Giulești vor apărea clădiri foarte, foarte înalte, ca în zonele importante de birouri din străinătate”, au declarat experți imobiliari, pentru Libertatea.