Un pastor şi fiul său, ucişi cu bestialitate

Un pastor şi fiul său, ucişi cu bestialitate

O crimă oribilă a zguduit comunitatea din Bistriţa-Năsăud. Un pastor bistriţean şi fiul său de 9 ani au fost ucişi cu bestialitate, trupurile lor fiind găsite într-o maşină incendiată şi abandonată pe un câmp. Autorii sunt deocamdată necunoscuţi, datele preliminare indicând ipoteza unui jaf.
Adrian Blaga şi fiul său de 9 ani, Timotei, au fost găsiţi marţi, 6 august, cu gătul tăiat într-o maşină incendiată şi părăsită pe un câmp din Satu-Mare. Adrian, în vârstă de 39 de ani, era pastorul asistent al bisericii neoprotestante Calvary Chapel din Bistriţa şi administratorul asociaţiei Începuturi Noi, care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de către părinţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.
Însoţit de fiul său, acesta pornise luni, 5 august, spre Satu Mare cu intenţia de a identifica o tabără pentru copiii pe care-i avea în grijă în cadrul asociaţiei. Cei doi au fost găsiţi decedaţi în autoutilitara proprietate personală. Cadavrele celor doi au fost găsite sub banchetele din spate, pline de lovituri în zona capului şi cu tăieturi la nivelul gâtului. Maşina a fost incendiată, cel mai probabil pentru ascunderea urmelor, însă flăcările au afectat doar partea din faţă a autoutilitarei, trupurile celor doi nefiind atinse de incendiu.

Explicaţia crimelor

Potrivit apropiaţilor, banii ar fi motivul acestei crime. Având în vedere faptul că pastorul nu avea duşmani şi mai mult ajuta pe oricine îi ieşea în cale, apropiaţii acestuia iau în calcul varianta unei tâlhării, mai ales că bistriţeanul a dispărut chiar în ziua în care trebuia să ridice de la bancă salariile angajaţilor asociaţiei pe care o administra. Prin urmare, explicaţia crimei ar fi că pastorul a fost ucis pentru a i se lua donaţia primită de peste Ocean.

Ce este “Calvary Chapel”?

Potrivit site-ului oficial, Calvary Chapel este o mişcare creştin evanghelică internaţională, care a luat fiinţă în anul 1965 în Statele Unite ale Americii, cu ajutorul pastorului american Chuch Smith. “Bisericile Calvary Chapel pun accentul pe infailibilitatea Sfintei Scripturi, a Bibliei, promovând o
predare expozitivă a acesteia, de la Geneză la Apocalipsă. S-a extins şi în ţara noastră, de mai mulţi ani, din dorinţa de a atinge cât mai mulţi oameni cu dragostea lui Dumnezeu”.