Turist in cel mai straniu loc de pe pamant. Cat costa sa vizitezi Insula Socotra

Turist in cel mai straniu loc de pe pamant. Cat costa sa vizitezi Insula Socotra

Insula Socotra, situată în Oceanul Indian, se va revela si romanilor cu dare de mana, începând din ianuarie 2015, iar prețul unei vacanțe de șapte zile pleacă de la 2.200 de euro de persoană și poate ajunge la aproximativ 2.600 de euro.

Potrivit Greatnews.ro, Insula Socotra este considerată cel mai straniu loc de pe Pământ. S-a desprins de continent acum 20 de milioane de ani, iar datorită izolării și condițiilor climatice specifice, flora și fauna ei au rămas intacte.

socotra_november_108Pe insulă cresc peste 300 de specii de plante, din cele 800 de specii descoperite până acum, plante care dau insulei un aspect straniu, de peisaj extraterestru.

De asemenea, se spune că legendara pasăre Phoenix își are cuibul pe vârful munților din centrul insulei. Legenda spune că pasărea Phoenix a ars pentru că avea cuibul făcut din plante aromatice și din tămâie, iar pe Insula Socotra se află cea mai veche pădure cu arbori de tămâie din lume, spun reprezentanții agenției de turism care organizează excursiile în Socotra.

O altă ciudățenie a insulei este și aceea că deși locuitorii au fost creștinați în secolul întâi de către Sfântul Apostol Toma în drumul său spre India, în prezent, toți băștinașii sunt musulmani.

Pentru a vedea toate acestea, românii care vor să viziteze insula trebuie să scoată din buzunar o sumă cuprinsă între 2.200 și 2.600 de euro.

www.descopera.ro

www.descopera.ro

În acest preț sunt incluse viza turistică pentru statul Yemen,  transport cu avionul Sana’a – Insula Socotra și retur, programul turistic de pe Insula Socotra, timp de șapte zile. De asemenea, în aceeași sumă mai intră și transferul de la și către aeroport, transportul cu mașina 4X4 pentru toate excursiile din program.

insula-socotra-yemen-locuri-de-vizitat-11

Tot în tariful excursiei intră și permisul de călătorie, taxele de intrare în parcuri naționale și taxe guvernamentale, precum și ghidul local și însoțitorul de grup din partea agenției din România.