Trei motive pentru care ar trebui să alegi un SSD și nu un HDD

Trei motive pentru care ar trebui să alegi un SSD și nu un HDD

Atunci când vine vorba de spațiul de depozitare al laptopului sau PC-ului tău, trebuie să știi că nu contează doar capacitatea și prețul acestuia. Sigur, acestea sunt două elemente foarte importante însă, poate la fel de important este și tipul de drive pe care îl vei alege pentru computerul tău. Cele două variante dintre care vei avea de ales sunt: SSD (solid state drives) sau HDD (hard disk drives).

 

Înainte să faci o alegere în acest sens, este foarte bine să fii informat, pentru a putea să iei decizia bună pentru tine. 

 

Prin ce diferă un SSD față de un HDD?

 

Un SSD este un dispozitiv de stocare a datelor care se află în interiorul computerului. Acesta depozitează toate datele în circuite integrate. Această diferență, față de HDD (unde datele sunt scrise pe discuri prin traductori) are multe implicații. SSD-ul nu are nevoie de discuri, astfel că poate să fie de dimensiunea unui clasic stick usb. Capacitatea acestora variază, fiind astfel disponibile și pentru dispozitive mai mici, precum laptopuri slim. 

 

În general, un SSD este mai scump decât un HDD, însă diferența de preț devine din ce în ce mai mică, pentru că prețurile SSD-urilor scad constant de la an la an.

 

Iată principalele motive pentru care ar trebui să alegi un SSD

 

  • Aduce viteză mai mare

 

Cu toții știm cât de importantă este viteza cu care se mișcă dispozitivele noastre electronice iar aici, SSD-ul excelează, devenind astfel, din ce în ce mai popular. SSD-urile depășesc fără probleme HDD-urile la viteză, pentru că acestea folosesc circuite electrice și nu au piese fizice care se mișcă. Astfel, dacă vei alege un SSD, poți să fii sigur că vei aștepta mult mai puțin atunci când îl pornești, aplicațiile se vor închide și se vor deschide mult mai ușor și în general, ritmul computerului va fi unul mult mai bun, decât dacă ai avea un HDD.

 

 

  • SSD-urile sunt, în general, mai eficiente decât HDD-urile

 

SSD-urile pot fi achiziționate într-o varietate de capacități, de la 120GB la 30TB, în timp ce HDD-urile încep de la 250GB și se opresc la 20TB. Atunci când vei măsura însă, costul raportat la capacitate, SSD-urile vor fi mai scumpe, dar dacă vei alege un SSD, vei lucra mult mai mult pe un singur server, ceea ce înseamnă că vei folosi mai puține dispozitive pentru același rezultat. Drept urmare, eficiența în acest caz va fi sporită. Costul total este, în acest caz, de fapt, mai mic. Poți să alegi un SSD de calitate de pe forit.ro, pentru a investi inteligent în laptopul sau PC-ul tău.

 

 

  • SSD-urile sunt mai sigure decât HDD-urile

 

Un dispozitiv de stocare este sigur atunci când datele au fost depozitate așa cum era intenționat, fără incidente. Din acest punct de vedere, SSD-urile sunt mai sigure decât HDD-urile, un avantaj al faptului că nu au piese care se mișcă. Drept urmare, SSD-urile nu vor fi afectate de vibrații sau de probleme cu temperatura ale laptopului sau PC-ului.

 

Așadar, dacă erai nehotărât privind tipul de dispozitiv pe care să ți-l cumperi, ia în calcul argumentele de mai sus și ia o decizie informată.

 

sursă foto: pixabay.com