Trebuie să te muți în grabă? Iată 4 sfaturi pentru o mutare ”last minute”

Trebuie să te muți în grabă? Iată 4 sfaturi pentru o mutare ”last minute”

Conform specialiștilor, mutatul dintr-o locuință în alta se încadrează la top 10 activități care provoacă stres. De ce? Pentru că presupune mult timp și multă organizare.

Mutarea, într-un plan ideal, este un proces plin de detalii care presupune un plan minuțios de organizare și timp. Ca să faci lucrurile ca la carte, durează cam 3-4 săptămâni.

În planul real, de cele mai multe ori, nu dispunem de atât de mult timp, așa că venim cu 4 sfaturi care să te ajute cu mutarea într-un timp ”last minute”:

 

  1. Scapă de lucrurile de care nu mai ai nevoie

Fă rapid o inventariere a lucrurilor tale. Începe cu articolele vestimentare. Ia 3 cutii și așează pe categorii: ce ai nevoie, ce donezi, ce arunci. Tot așa vei face și cu restul lucrurilor tale, tot ce ai adunat pănă acum. Gândește practic și nu fi sentimentalist. Păstrează lucrurile care contează cu adevărat și îți sunt utile. Astfel economisești spațiu de depozitare in noua locuință, vei reduce aglomerarea și vei putea păstra mai ușor ordinea :)

 

  1. Ocupă-te de bagajul esențial

Când vei începe să așezi totul în cutii vei pierde din vedere lucrurile esențiale, vei uita unde le-ai pus. Astfel, începe înainte de a așeza totul cu un rucsac sau o geantă în care să pui lucrurile pe care le vrei la îndemână: documente, medicamente, câteva articole de îngrijire, încărcătorul la telefon și un schimb de haine.

Acum poți începe marele proiect: ambalarea a tot ce se poate :)

 

  1. Împachetează așa cum îți vine

Încearcă să pui lucrurile similare la un loc ca să-ți fie mai ușor la noua destinație, dar concentrează-te mai mult pe faptul să nu îți ia mult timp acest sortat. Este indicat să le așezi cum îți vine (vase de gătit, pahare, becuri de craciun, vaze, articole din sticlă, etc), le vei așeza la locul lor la noua casă, important este acum să te asiguri că nu se vor sparge la transport. Poți înfășura în prosoaape lucrurile casante sau poți așeza reviste sau șosete între ele. De asemeni, vezi să folosești și etichete pe care să le lipești pe fiecare cutie cu ce conține înăuntru.

 

  1. Stabilește și planifică modul de transport, logistica

 

Transportul bagajelor trebuie asigurat în funcție de numărul lor, de dimeniune. Dacă vorbim de pise de mobilier, atunci se complică treaba. Ai neboie de ajutor extra. Fie apelezi la câțiva prieteni, sau dacă vrei să dovedești că ești o persoană care se descurcă, alege varianta cea mai ușoară: apeleză la o firmă de mutări

Sunt firme care te ajută inclusiv cu debarasatul mobilei, te ajută cu demontatul, asamblatul, căratul și chiar reasamblatul pieselor de mobilier voluminoase la noua ta locuință (pat, noptiere, șifonier, masă, etc). Tare nu?

Practic nu trebuie să mai faci mare lucru, firma de mutări îți va ușura povara prin serviciile complete de care ai nevoie pentru ca mobilierul din vechea locuință să ajungă la noua adresă în aceeași stare.

 

Dacă dorești să angajezi o firmă mutări din București, îți recomandăm să cauți una serioasă.

SprintMove este una dintre ele, având la activ o mulțime de clienți mulțumiți. Pentru a face față problemelor ce ar putea putea apărea pe parcursul mutării, contactarea unei astfel de companii va fi cea mai bună alegere. În mutarea mobilierului și a bunurilor personale dintr-o casă există o grămadă de detalii ce trebuie calculate și gestionate.

 

Experții din cadrul SprintMove au toată experiența necesară în domeniul mutărilor.

 

Fiind specialiști în domeniu, cunosc deja toți pașii ce trebuie urmați pentru asigurarea corespunzătoare a transportului. Totodată ei se ocupă și de partea logistică. Procesul de livrare începe cu analizarea numărului de obiecte ce trebuiesc livrate și punctul în care vor trebui să ajungă. În funcție de acești doi factori, prețul colaborării cu firma de mutări va fi calculat. Firma de mutări Sprint Move are cele mai bune prețuri de pe piață, serviciile fiind de calitate. Odată ce începe procesul mutării, presiunea protejării obiectelor din locuință nu va mai exista, având în vedere că vei colabora doar cu specialiști.

 

BONUS: Nu îți rămâne decât să așezi restul detaliilor la locul lor și să începi să te acomodezi cu noua locuință.