TOP 5 secrete pe care nu ți le spune nimeni atunci când cumperi un autoturism second-hand

TOP 5 secrete pe care nu ți le spune nimeni atunci când cumperi un autoturism second-hand

Dacă tocmai ai obținut carnetul de șofer și ai un buget restrâns pentru achiziționarea unei mașini, atunci, una second-hand este ideală pentru tine. Dacă vrei să faci acest pas, va trebui să ai în vedere mai multe detalii care scapă multor șoferi neinformați. Atunci când urmează să alegi un autovehicul pentru tine și familia ta, vrei să te bucuri atât de siguranță, cât și de confort. De aceea, este indicat să cercetezi piața, precum și aspectele cărora să le acorzi atenție sporită atunci când evaluezi produsul pe care vrei să-l cumperi.

 

 Descoperă 5 secrete pe care trebuie să le afle orice șofer care dorește să achiziționeze un autoturism la mâna a doua:

 

  • Poți face test drive

Indiferent de ceea ce susține cel care încearcă să-ți vândă mașina, nu accepta să faci achiziția fără să o testezi. Programează împreună cu acesta o sesiune de șofat, pentru a te asigura că autoturismul funcționează așa cum trebuie. Este important să fii tu cel care conduce. Astfel, îți vei da seama dacă este ceva în neregulă. De asemenea, un test drive serios nu durează doar câteva minute. Stabilește cu actualul proprietar să parcurgeți un traseu suficient de lung care să dovedească faptul că mașina nu are defecțiuni și face față diverselor condiții de șofat.

 

  • Te poți bucura de pachete extinse de CASCO

Pe piața asigurărilor, există polițe pentru autovehicule. Ai grijă ca asigurarea CASCO pentru mașina ta sa acopere cât mai multe dintre posibilele pagube. De exemplu, poți opta pentru pachete destinate autoturismelor mai vechi de 11 ani care includ acte de vandalism, acoperire pe întreg teritoriul Europei, pierderea sau furtul cheilor. În acest fel, vei fi lipsit de griji și te vei putea bucura relaxat de achiziția realizată.

 

  • Realizează inspecția cu un mecanic specializat

Oricât de bine te pricepi la mașini, cu siguranță o persoană cu pregătire în acest domeniu va putea să facă o evaluare mai bună a mașinii. Așa că nu ezita să aduci cu tine un profesionist, care să se asigure că toate piesele, chiar și cele mai puțin discutate, precum sonda lambda, funcționează așa cum ar trebui. Siguranța în timpul condusului nu este un aspect pe care să-l tratezi cu lejeritate. Orice componentă care poate cauza probleme reprezintă un risc pentru tine și pasagerii tăi.

 

  • Poți verifica istoricul auto pe Internet

Din fericire, în ziua de astăzi, ai posibilitatea de a te informa cu privire la evenimentele în care a fost implicat autovehiculul. Astfel, vei afla dacă acesta a avut de suferit de pe urma unui accident sau dacă nu are niciun motiv să fie afectat.

 

  • Validează actele de proprietate ale mașinii

Unul dintre cele mai importante aspecte este ca tranzacția să se desfășoare în deplină legalitate. De aceea, actualul deținător al autoturismului trebuie să-ți dovedească faptul că mașina este, într-adevăr, a sa, cu ajutorul documentele de proprietate. Dacă nu ai grijă să verifici acest detaliu, te poți expune la diverse riscuri. Mașina poate fi furată, iar tu vei sfârși având probleme cu legea.

 

Așadar, nu uita să pui în aplicare toate aceste secrete și să realizezi la timp inspecția tehnică a mașinii, pentru a o conduce în siguranță. 

 

Sursa foto: pexels.com