Telecabina din Bucegi s-a defectat în mers. 20 de persoane salvate într-o operațiune a Salvamontului

Telecabina din Bucegi s-a defectat în mers. 20 de persoane salvate într-o operațiune a Salvamontului

Salvamontiștii din Bușteni au intervenit de urgență pentru a salva aproximativ 20 de persoane aflate în telecabina din Bușteni, care s-a defectat pe traseu.

Cabina a rămas suspendată în dreptul celui de-al treilea stâlp, la o distanță de aproximativ 200 de metri, deasupra prăpastiei. Oamenii au fost coborâți în rapel, pe cabluri, cu ajutorul unei echipe a Salvamont Bușteni.

Telecabina_Busteni-Babele-Stâlpul_2 telecabina busteni

Incidentul s-a petrecut duminică, 12 septembrie, la prima cursă a telecabinei din Bușteni, care transportă de regulă angajați care lucrează la diferite puncte de lucru de pe traseul Bușteni-Babele-Peștera. Au fost aproximativ 20 de persoane în cabina care s-a oprit brusc, din cauza unei defecțiuni a cablului purtător.

Potrivit martorilor, accidentul s-a petrecut după ce o stâncă de mari dimensiuni ar fi fost dislocată din munte, cel mai probabil de un urs. În cădere, bolovanul ar fi lovit instalația de transport pe cablu, provocând o defecțiune serioasă, de care administratorii telecabinei nu au știut în timp util. Acesta a fost și motivul pentru care duminică au pus în funcțiune telecabina. Aceasta a mers normal până la punctul defecțiunii, unde s-a oprit brusc, într-o poziție ușor aplecată, au precizat martorii.

citeste mai mult