Tableta, platforma preferata de tineri pentru jocuri

Tableta, platforma preferata de tineri pentru jocuri

Tabletele au devenit obiecte nelipsite din inventarul oricarui tanar. Mai scumpe sau mai ieftine, in functie de bugetul fiecaruia, tinerii sunt principala categorie sociala care utilizeaza aceste aparate. Din pacate, tinerii nu folosesc, asa cum am putea crede cu naivitate, tabletele pentru a studia si citi, ci pentru a juca numeroase si populare jocuri. Si acest lucru nu se intampla doar la noi. Conform unui studiu efectuat in SUA, UK si Australia, piata tabletelor si usurinta cu care acestea pot fi utilizate au acaparat o buna parte a activitatilor pe care un utilizator obisnuit le petrece online: citirea e-mailurilor, navigarea in retelele de socializare, citirea stirilor, verificarea timpului probabil si jocurile. Dar sa nu credeti ca romanii care au telefoane inteligente nu se joaca. Se joaca la fel de mult, doar ca dimensiunile reduse ale smartphone-urilor si durata bateriei relativ scazuta nu le permit acestora sa aiba o experienta multumitoare in acest sens.

Piata jocurilor, in crestere

Exista deja o adevarata industrie, care produce miliarde de dolari, din producerea de jocuri destinate tabletelor, telefoanelor si retelelor de socializare. Si pentru a da doar un exemplu, mania Candy Crush este unul dintre fenomenele mondiale care a acaparat Romania in perioada 2013-2014. Si nu vorbim doar de profituri pentru marile companii producatoare de jocuri. Datorita exploziei pietei gadgeturilor, si cei mai mititei castiga. Un exemplu inedit este cel al aparitiei jocuri cu dinozauri care se lupta sau al tancurilor care darama ziduri. Si daca tot suntem in campanie prezidentiala in aceste zile, sa nu uitam de jocurile cu iz electoral gen Dezbrac-o pe Udrea sau cel cu Monica Macovei care pune catuse coruptilor. Se pare ca imaginatia in acest domeniu este fara de sfarsit.

Desi pe piata de gadgeturi exista o batalie acerba intre tablete si smartphone-uri, este un lucru cert ca utilizatorii de tablete vor continua sa aleaga tableta pentru a juca jocurile preferate, motivele acestei alegeri fiind evidente, chiar si atunci cand aparatul nu este dotat cu un procesor ultraperformant: durata de viata a bateriei mai lunga, ecran mai mare, culori si sunet mai bun si sa nu uitam de durabilitate.