Studentul american eliberat după ce a fost ţinut în detenţie un an şi jumătate în Corea de Nord a murit

Studentul american eliberat după ce a fost ţinut în detenţie un an şi jumătate în Corea de Nord a murit

Studentul american Otto Warmbier, care recent a fost eliberat după ce a fost ţinut în detenţie un an şi jumătate în Corea de Nord, a murit la spital, a anunţat, luni, familia acestuia, potrivit BBC.

Coreea de Nord a eliberat un student american condamnat la muncă silni… Otto Warmbier avea 22 de ani. Potrivit The Washington Post, Otto Warmbier a contractat o formă de botulism, la scurt timp după procesul din Coreea de Nord, în martie 2016, şi i s-a administrat un somnifer care i-a indus coma. Medicii spuneau că tânărul a avut pierderi mari de ţesut cerebral.

Studentul american a sosit în Statele Unite, în comă, după un an şi jumătate de detenţie, el fiind eliberat din motive ”umanitare”. Tânărul a fost arestat în ianuarie 2016, în Coreea de Nord, în timpul unui voiaj organizat de Anul Nou.

Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de muncă forţată de Curtea Supremă nord-coreeană, după ce a mărturisit că a furat un afiş cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian în care era cazat.

Diplomaţia americană a îndemnat Phenianul să-l graţieze, apreciind că această condamnare era extrem de dură, iar eliberarea studentului a avut loc în urma unor intense eforturi diplomatice.

Citeste mai mult: adev.ro/ortdpq

photocredit: nytimes.com