STS vrea sa realizeze un Centru Informatic si de Comunicatii. Primul pas: A primit de la Fisc un teren de peste 10.000 metri patrati, cu o valoare contabila de peste 820.000 de lei

STS vrea sa realizeze un Centru Informatic si de Comunicatii. Primul pas: A primit de la Fisc un teren de peste 10.000 metri patrati, cu o valoare contabila de peste 820.000 de lei

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a primit spre administrare de la ANAF un teren de peste 10.000 metri patrati, cu o valoare contabila de peste 820.000 de lei, pentru realizarea unui Centru informatic si de comunicatii, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate in 25 ianuarie de premierul interimar Mihai Fifor si publicate in 31 ianuarie in Monitorul Oficial. Oficialii STS au precizat pentru HotNews.ro ca “pe fondul general al dezvoltarii serviciilor de e-guvernare din ultimii ani si al cresterii semnificative din ultima perioada a necesitatilor de comunicatii de stat si speciale, (..) a devenit imperios necesara construirea de catre STS a acestui Centru”.

La ce va servi mai exact noul Centru Informatic si de comunicatii al STS

“Pe fondul general al dezvoltarii serviciilor de e-guvernare din ultimii ani si al cresterii semnificative din ultima perioada a necesitatilor de comunicatii de stat si speciale, tendinta care se mentine si are toate premisele de a se accentua in perioada urmatoare, mai ales in contextul actual al securitatii nationale si al bunei guvernari, a devenit imperios necesara construirea de catre STS a unui Centru Informatic si de Comunicatii care sa raspunda acestor nevoi.”, au precizat marti, 6 februarie, pentru HotNews.ro, oficialii STS.

Ce fonduri a alocat STS pentru realizarea acestui Centru si cand estimeaza ca va deveni operational?

“In prezent, se fac demersuri in vederea asigurarii finantarii din fonduri externe nerambursabile. Momentul operationalizarii Centrului Informatic si de Comunicatii depinde de asigurarea finantarii.”, au mai raspuns oficialii STS.

citeste continuarea pe Hotnews.ro

photocredit: www.national.ro