Stadionul San Siro de Carabia, scos din paragina prin bani europeni

Stadionul San Siro de Carabia, scos din paragina prin bani europeni

Singura baza sportiva din municipiul Corabia va fi reabilitata dupa ce 20 de ani a stat in paragina. Autorităţile locale au accesat fonduri europene pentru a aduce la viaţă arena unde cândva aveau loc competiții sportive. După modernizare, terenul va funcționa, pe timp de iarnă, şi ca patinoar.

Arena sportivă din Corabia, denumită de locuitori „Stadionul San Siro” al oraşului este o ruina de mai bine de 20 de ani.

„Până la sfârșitul anului, în locul ruinelor va apărea o bază sportivă modernă care va cuprinde un teren de joc cu suprafață sintetică, tribune acoperite, o scenă pentru spectacole și o sală multifuncțională”, relatează Cosmin Stuparu, reporter Digi24.

Totul va costa 1,1 milioane de lei, bani veniţi de la Uniunea Europeană. Până acum 20 de ani, arena era mândria orașului, locul unde se desfășurau competiții sportive și veneau să concerteze nume mari ale vremii

„Se face o fântână aici, băncuțe noi, jocuri de copii, tobogane”, a spus Ion Hermann, reprezentant constructor.

„Sper să fie frumos, pentru că având un oraş aşa mic, dacă nu ai în primul rând locuri de joacă pentru copii, spaţii pentru distracţie, altceva ce putem să oferim cetăţenilor din oraş”, a declarat Sorin Vlad, viceprimarul orașului Corabia.