Sorin Mierlea, InfoCons: Este nevoie de o strategie cu privire la gestionarea deseurilor

Sorin Mierlea, InfoCons: Este nevoie de o strategie cu privire la gestionarea deseurilor

Începând din acest an, A.N.P.C.P.P.S.România – InfoCons este membru în cadrul IWWG (International Waste Working Group), cel mai important forum de discuții pentru comunitatea științifică și profesională privind nevoile de a promova și de a disemina la nivel internațional noile trenduri în domeniul gestionării deșeurilor.

În cadrul parteneriatului, ne propunem să oferim accesul consumatorilor la discutii intelectuale menite să încurajeze și să sprijine gestionarea integrată și durabilă a deșeurilor și să promoveze dezvoltarea aplicabilitații științifice în acest domeniu.

„Programele viitoare de gestionare a deșeurilor trebuie să fie puse în practică o dată cu legi solide menite să limiteze utilizarea combustibililor fosili și a resurselor naturale cat și să contribuie la reducerea emisiilor de gaze nocive. Această strategie trebuie să aibă un fundament științific solid, fără legături ideologice, politice sau interese financiare și ar trebui să fie pusă în aplicare la nivel mondial, fără a se limita doar la țările industrializate” – a declarat Sorin Mierlea, Președintele A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons.

O dată cu aderarea la IWWG, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din Romania – InfoCons își propune să dezvolte și să implementeze programe menite să schimbe mentalitatea din Romania în domeniul utilizării sustenabile a materiilor prime și să sublinieze importanța conștientizării privind dezvoltarea unei economii aflate în acord cu exigențele lumii contemporane.

De asemenea, Asociația dorește să informeze consumatorii romani cu privire la cele mai noi trenduri în ceea ce privește managementul deșeurilor și la cele mai noi politici și regulamente, aprobate și implementate la nivel internațional.
photocredit: botosaninecenzurat.ro