Smart Projects si Ascendo califica angajatii unuia dintre marii producatori de mobilier din lemn masiv din Romania

Smart Projects si Ascendo califica angajatii unuia dintre marii producatori de mobilier din lemn masiv din Romania

Procesul restructurarii industriei din anii ’90 nu a condus la disparitia tuturor colosilor industriali din judetul Arges. Spre exemplu, Combinatul de Prelucrare a Lemnului Pitesti a trecut printr-un proces de privatizare, iar azi putem vorbi de SC Alprom SA Pitesti, unul dintre cei mai mari producatori de mobilier din lemn masiv din Romania. Asociatia Smart Projects, prin proiectul “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, vine in intampinarea nevoilor angajatilor sai, prin oportunitatile de formare profesionala continua (FPC) pe care le propune. Incepand cu 15 iulie 2015, 28 de angajati ai Alprom urmeaza gratuit cursurile de calificare de Lucrator in Tamplarie.

Bazele Combinatului de Prelucrare a Lemnului Pitesti au fost puse în 1963, iar dupa privatizare, noua societatea, numita SC Alprom SA Pitesti, a realizat, datorita experientei indelungate in industria prelucrarii lemnului, afaceri de peste 20 milioane euro, în principal din activitatea de export.

Cunoscand nevoile de formare ale angajatilor din fost zona industrializata Pitesti, proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319, ofera gratuit sansa unei calificari pentru angajatii Alprom (doua grupe – 28 persoane) in Lucrator in Tamplarie.

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L., prin proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat!» a fost fundamentata de o serie de intalniri dintre reprezentantii Asociatiei Smart Projects si cei ai Alprom, axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii.

«Preocuparea noastra permanenta este de a ne perfectiona si de a tine ritmul cu noile tendinte in domeniul prelucrarii lemnului. Suntem deschisi la tot ce este nou si dornici de a pune in practica cunostintele acumulate. Numai imbunatatindu-ne cunostintele continuu atingem ” Excelenta in productia de mobilier!” », considera reprezentantii Alprom.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;
2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;
3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;
4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;
5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;
6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;
7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;
8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;
9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Conditii de eligibilitate:
In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Competitivitate, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.
Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

Contact:
Claudia Sima – Manager Proiect – Tel: 0727 723 151; claudia.neculae@gmail.com
George Sima – Presedinte SMART PROJECTS – Tel. 0745 307 405; sima.george@gmail.com
Material realizat -Stefan Dabu – Responsabil PR – Tel: 0724 112 828; stefan.dabu@gmail.com
Adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, corp 61, et.4, cam. 25-1 sector 5, Bucuresti, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK;