Simona Halep e lider WTA, dar e una dintre sportivele cel mai prost plătite de Nike. Americanii au dat lovitura

Simona Halep e lider WTA, dar e una dintre sportivele cel mai prost plătite de Nike. Americanii au dat lovitura

Simona Halep (27 de ani) are aproape un an de când a semnat cu Nike. În februarie 2018, liderul WTA anunța startul colaborării cu gigantul american, după despărțirea de Adidas. Simona a fost în tratative cu mai multe companii, înainte de a semna cu Nike, iar acum americanii oferă detaliile noul contract semnat de sportiva noastră.

Cât câștigă Simona Halep de la Nike

Tennis World USA scrie că, în ciuda faptului că este liderul clasamentului WTA, Simona Halep este una dintre sportivele cel mai prost plătite de Nike. Sursa citată mai menționează că primul jucător de tenis care a semnat cu celebra firmă americană este legendarul Ilie Năstase, primul lider ATP.

Americanii scriu că Simona primește 1,7 milioane de dolari pe an din partea gigantului american. Ca o comparație, Maria Sharapova a încasat, între 2010 și 2018, 70 de milioane de dolari de la Nike (n.r. aproximativ 9 milioane de dolari pe an), iar acum negociază prelungirea înțelegerii.

Rafael Nadal, un alt sportiv care are contract cu Nike, primește din partea companiei 10 milioane de dolari pe an, de mai bine de 5 ori mai mult decât Simona Halep. Roger Federer încasa 12 milioane de dolari pe an de la firma americană, înainte de a semna cu Uniqlo.

Americanii mai scriu că Michael Jordan și Tiger Woods sunt răsplătiți cu sume fabuloase de Nike: 60 de milioane și, respectiv, 20 de milioane de euro pe an. Fostul baschetbalist legendar are o colecție dedicată de haine și adidași.

citeste articolul complet pe Digisport.ro