Silviu Mănăstire și Dosar de politician, la România Tv din 2014. Realitatea TV rămâne fără unul dintre cei mai buni soldați în războiul împotriva lui Sebastian Ghiță

Silviu Mănăstire și Dosar de politician, la România Tv din 2014. Realitatea TV rămâne fără unul dintre cei mai buni soldați în războiul împotriva lui Sebastian Ghiță

Realizatorul Realitatea TV, Silviu Mănăstire, unul dintre cei mai vocali critici la adresa mogulului Sebastian Ghiță, a anunțat că din luna ianuarie a anului viitor va realiza emisiunea Dosar de politician la televiziunea România Tv, patronată chiar de deputatul PSD și prietenul premierului Victor Ponta, același Sebi Ghiță.

„Nu plec pentru bani, nu voi câștiga mai multi bani la România TV. Pur si simplu, nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”, a spus, pentru Reporter Virtual, Silviu Mănăstire.

„Emisiunea va debuta în ianuarie, dupa Sărbători. Între timp voi merge la România TV pentru a pregăti decorurile și grafica emisiunii”, a mai spus Mănăstire.

„La România TV există toate resursele necesare pentru a dezvolta proiectul  «Dosar de politician» şi pentru a-l duce mai departe“.

„Oamenii de la România TV cu care am discutat sunt profesionişti, iar venirea mea este leagtă de faptul că am primit toate asigurările că formatul emisiunii va fi respectat, că va fi păstrată independenţa emisiunii şi că nu vor exista ingerinţe editoriale“, a mai spus Mănăstire pentru paginademedia.ro.
De asemenea, realizatorul TV a ţinut să le mulţumească jurnaliştilor de la Realitatea TV, dar şi patronului postului, Cozmin Guşă, pentru că „s-a luptat să păstreze independenţa editorială şi să protejeze acest proiect“.

Dar să vedem ce spunea Mănăstire despre viitorul său patron, în urmă cu șase luni: ”

Vanatoarea lui Felix se face in mod organizat – se vede practic cu ochiul liber chiar si pentru profani. Gonacii sunt plasati in orgada deputatului PSD Sebastian Ghita. Practic, in ultimele luni, postul sau de televiziune a functionat ca o bata ce a lovit in capul lui Voiculescu si a presedintelui PNL Crin Antonescu. De multe ori, critica la adresa celor doi a fost justificata, alteori cum spune o vorba, jurnalistilor le-a scapat piciorul… In jurul deputatului din Ploiesti s-a tesut, ca si in cazul lui Sorin Ovidiu Vantu, o intrega legenda urbana: ca este omul serviciilor de informatii, ca este mana dreapta a premierului Ponta, ca face si drege, in special afaceri cu statul, de ordinul sutelor de milioane de euro in ultimii ani. Cel putin in cazul afacerilor cu statul, lucrurile sunt clare: deputatul a facut bani frumosi indiferent de cine a fost la putere. Si un aspect foarte important, impotriva sa nu exista acuzatii de frauda, doar o poveste veche legata de niste afaceri cu petrol de acum foarte multi ani. Semn ca omul de afaceri este transpartinic si face parte dintr-un alt sistem de putere decat cel politic. Ghita a declarat saptamanalului Kamikaze ca a decis sa intre in politica pentru ca politicienii au intrat in afaceri. Ce te faci- se intreba retoric Ghita – cand competitorul tau in afaceri ajunge ministru? Mai ai sanse sa faci afaceri corect? O declaratie interesanta, care explica multe… Deputatul PSD nu raspunde direct la aceste acuze pentru ca acestea ii cresc de fapt cota: cota de smecherie! Romania in general este condusa de indivizi care cauta intotdeauna sa se bage sub protectia unor smecheri, a unor jupani. Pentru aceasta asa- zisa elita a Romaniei, nu conteaza altceva decat smecheria. Sebastian Ghita joaca perfect rolul de smecher in propriul sau film dar care este regizat se pare de alti baieti. Miza publica a deputatului PSD este ingenuncherea lui Dan Voiculescu, la fel cum a procedat cu Sorin Ovidiu Vantu pe care l-a bagat la inchisoare. Dupa ce Felix si SOV vor fi iesit din scena, la microfon va ramane doar un singur mogul. El va pune muzica si ceilalti vor dansa. Unii comentatori spun ca ceea ce face Ghita este o masura sanitara, curata societatea de relicvele comunismului si ale securismului. Poate fi o teorie valabila: in acest proces de curatire a societatii (ma refer la executia pe banda rulanta cu dosare a tot felul de personaje) miroase de la o posta implicarea serviciilor de informatii: care practic se implica direct in constituirea tuturor dosarelor penale importante din Romania” (sursa: www.realitatea.net)

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, realizatorul Realitatea Tv Andreea Crețulescu a ales să migreze la România TV.